Sosyal Medya

Güncel

BaÅŸkent'te anne vahÅŸeti

Ankara'da tedavi gören 10 yaşındaki oğlunu hastanenin tuvaletinde boğarak öldüren kadın gözaltına alındı. Küçük çocuğun cansız bedeni ise otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.



Alınan bilgiye göre, olay Gazi Hastanesi KBB servisinde meydana geldi. Nurhan S. isimli kadın, 10 yaşındaki oÄŸlu O.S.'yi otoplasti (kepçe kulak) ameliyatı olması için Gazi Hastanesi'ne yatırdı. Cuma günü gerçekleÅŸtirilen ve baÅŸarılı bir ÅŸekilde sonuçlanan ameliyattan sonra O.S. gözetim altına alındı. Pazar gecesi Nurhan S., oÄŸlu O.S.'yi tuvalete götürmek üzere odasından çıkardı. Annesiyle birlikte el ele olacaklardan habersiz ÅŸekilde tuvalete giden küçük çocuk, öz annesi tarafından boÄŸularak öldürüldü. Olayın ardından iddiaya göre hastaneden çıkarak Konya Yolu üzerinde araçların önüne atlayan Nurhan S., daha sonra acil servise gelerek çocuÄŸunu tuvalette boÄŸarak öldürdüÄŸünü söyledi. Hastane görevlileri, kadının söyledikleri doÄŸrultusunda tuvaleti kontrol ettiklerinde çocuÄŸun cansız bedeniyle karşılaÅŸtı. Hastaneye gelen polis ekipleri, Nurhan S.'yi gözaltına aldı. Küçük çocuÄŸun cansız bedeni ise otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Gazi Hastanesi BaÅŸhekimi Prof. Dr. Kadriye Altok, olaydan dolayı çok üzüldüÄŸünü belirterek, "Dün gece saat 02.00 civarında KBB servisinde yatarak tedavi gören bir hastayı başında refakatçi olarak bekleyen annesi, hastanenin zemin katındaki bayan tuvaletine götürerek en sondaki odada boÄŸarak öldürmüÅŸ. Daha sonra hastaneden çıkarak Konya yolunda araçların önüne atmış kendisini. Bunları kendi ifade etmiÅŸ. Acil servise baÅŸvurmuÅŸ ve çocuÄŸunu öldürdüÄŸünü itiraf etmiÅŸ. Acil mavi kod çaÄŸrısı yapılarak hızlıca ekipler ilgili yere ulaÅŸmış ancak çocuÄŸu kurtaramamışlar. Son derece üzücü bir olay. Daha önceden annenin böyle bir psikiyatrik sorunu olmadığını, en azından bizim hastanemizde olmadığını kayıtlarımızda araÅŸtırarak gördük. Klinik çalışanlarının deÄŸerlendirmelerini istedik, çocuÄŸuna son derece ilgili bir anne olduÄŸunu, beraber dolaÅŸtığını ifade etti sorumlu hemÅŸire. Son derece üzgünüz" dedi.

ÇocuÄŸu ameliyat eden Prof. Dr. Metin Yılmaz ise, çocuÄŸun Cuma günü ameliyat olduÄŸunu ve bakımlarının rutin ÅŸekilde yapıldığını söyledi. Bugün itibariyle çocuÄŸun taburcu olmasının planlandığını belirten Prof. Dr. Yılmaz, "Kepçe kulak ameliyatı olmuÅŸtu. Annesi çocuÄŸun okulda baÅŸarısını ve iliÅŸkilerini etkileyen kepçe kulak problemi olduÄŸunu söylemiÅŸti. Biz de yarıyıl tatilinde ameliyatı planladık. Herhangi bir sorun yoktu, gayet baÅŸarılı bir ameliyat olmuÅŸtu" dedi.

 

Prof. Dr. Yılmaz, anne Nurhan S.'nin 10 yıl önce kendi hastası olduÄŸunu ve o dönemden bu döneme herhangi bir saÄŸlık sorunuyla karşılaÅŸmadığını ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.