Sosyal Medya

Coğrafyamız

Bağdat'ta intihar saldırıları: 15 ölü

Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen intihar saldırısında, ilk belirlemelere göre 10 kişinin öldüğü, 31 kişinin yaralandığı belirtildi. Başkentin kuzeyindeki el-Hüseyniye bölgesinde meydana gelen patlamada ise 5 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.



Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Åžiilerin yoÄŸun olarak yaÅŸadığı BaÄŸdat'ın kuzeyindeki Kazımiye semtinde bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi. Olayda, intihar eylemcisinin de aralarında bulunduÄŸu 10 kiÅŸi hayatını kaybetti, 31 kiÅŸi yaralandı.

Güvenlik güçleri baÅŸka bir patlayıcı veya bombalı araç bulunması ihtimaline karşı olay yerinde arama baÅŸlattı.

BaÄŸdat Ä°l Meclisi Güvenlik Komitesi Üyesi Galip Zamili, "Bu terör eylemi, IŞİD'in en yoÄŸun güvenlik önlemleri bulunan bölgelerinde hala karışıklık çıkarabilme gücüne sahip olduÄŸunu ispat çabasıdır. Bölgede bu gibi olayların tekrarını engellemek için ekstra güvenlik önlemleri alınacaktır" diye konuÅŸtu.

Zamili, "IŞİD, 48 saat içinde art arda düzenlediÄŸi bombalı saldırılarla kuzey ve batı illerindeki savaşı, BaÄŸdat'a kaydırmak istiyor" ifadelerini kullandı. BaÄŸdat'ta dün ve önceki gün düzenlenen bombalı saldırılarda 35'den fazla kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti.

Hüseyniye'de patlama: 5 ölü

Irak'ın baÅŸkenti BaÄŸdat'ın kuzeyindeki El-Hüseyniye bölgesinde meydana gelen patlamada, ilk belirlemelere göre 5 kiÅŸinin öldüÄŸü, 10 kiÅŸinin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Åžiilerin yoÄŸun olarak yaÅŸadığı BaÄŸdat'ın El-Hüseyniye bölgesinde bulunan Nur Camisi yakınında patlayıcı infilak etti. Olayda 5 kiÅŸi hayatını kaybetti, 10 kiÅŸi yaralandı.

Yine Åžiilerin yoÄŸun olarak yaÅŸadığı BaÄŸdat'ın kuzeyindeki Kazımiye semtinde de sabah saatlerinde bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlenmiÅŸ, olayda 10 kiÅŸi yaÅŸamını yitirmiÅŸ, 31 kiÅŸi yaralanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.