Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD İranlı komutanı öldürdü

İran Devrim Muhafızları’ndan üst düzey bir komutan IŞİD tarafından Irak’ın kuzeyindeki Samarra kentindeki çatışmalar sırasında öldürüldü.



Ä°ran’ın Tasnim haber ajansı, Ä°ran Devrim Muhafızı komutanlarından Seyyid Rıza Hüseyni Mukaddem’in BaÄŸdat’ın kuzeyindeki Samarra kenti yakınlarında öldürüldüÄŸünü duyurdu.

Ä°ran’ın Tabnak haber sitesi, söz konusu generalin 5. Nasr Tümeni Ä°stihbarat-Operasyon Komutan Yardımcısı olduÄŸunu yazdı.

Ä°ranlı komutanın cenazesi Irak’ın Necef ÅŸehrinde defnedildi.

İranlı komutanlar Suriye ve Irak'ta

Irak ve Suriye'deki askeri varlığını önceleri reddeden Ä°ran, IŞİD'in ilerlemesinin ardından ‘kutsal mekânları korumak, ülke ordularına ve gönüllü milislere askeri danışmanlık yapmak’ gerekçesiyle bu bölgelerde bulunduÄŸunu açıklamıştı.

Ä°ran yönetimi, Irak’ta mezhepçi ve ayrımcı politikalar yürüttüÄŸü gerekçesiyle ülkedeki farklı kesimler tarafından eleÅŸtirilen ve görevini Åžii siyasetçi Haydar Ä°badi’ye devreden eski baÅŸbakan Nuri Maliki’nin en büyük destekçisiydi.

Ä°ran Haydar Ä°badi hükümetiyle de yakın iliÅŸkilerini sürdürüyor.

Ä°ran Devrim Muhafızları'nın dış operasyon gücü Kudüs Gücü'nün başındaki isim General Kasım Süleymani'nin Irak topraklarındaki operasyonlara katıldığına dair fotoÄŸraflar Ä°ran basını tarafından yayınlanıyor.

Son olarak üst düzey bir Ä°ranlı komutan, Ä°srail’in Suriye’nin Kuneytra bölgesinde gerçekleÅŸtirdiÄŸi ve altı Hizbullah mensubunun öldürüldüÄŸü saldırıda yaÅŸamını yitirmiÅŸti.

Hizbullah’ın kısa bir süre önce gerçekleÅŸtirdiÄŸi misilleme saldırısında da iki Ä°srail askeri ölmüÅŸtü.

Kaynak: Al Jazeera ve DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.