Sosyal Medya

YaÅŸam

Beklenen kar başladı! İlk tatil haberi geldi

Meteorolojinin günlerdir uyarısını yaptığı kar yurtta etkisini göstermeye başlayınca ilk kar tatili haberleri de gelmeye başladı.



Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü'nün ardı ardına yaptığı soÄŸuk hava dalgası ve kar uyarıları sonrasında dün etkisini göstermeye baÅŸlayan kar yağışı yurt geneline bugünden itibaren yayılmaya baÅŸlayacak.

AÄžRI'DA OKULLAR TATÄ°L

Kar yağışının etkisini göstermeye baÅŸladığı AÄŸrı'nın EleÅŸkirt ilçesindeki taşımalı sisteminin uygulandığı okullarda, yoÄŸun kar yağışı nedeniyle eÄŸitime 1 gün ara verildi.

ERZURUM'DA DA TATÄ°L

Erzurum ValiliÄŸi, yoÄŸun kar yağışı nedeniyle merkez Yakutiye, Aziziye ve Palandöken ilçelerinde anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eÄŸitime bir gün süreyle ara verildiÄŸini açıkladı.

Bugün 2 soÄŸuk hava dalgası tüm Türkiye'yi etkisi altına alacak. Hafta içi yurdun büyük bölümünde kar yağışları görülecek. Sıcaklıklar ise yurt genelinde bugünden itibaren hızlı bir ÅŸekilde düÅŸmeye baÅŸlayacak. 

YOÄžUN KAR GELÄ°YOR

Sıcaklıkların Ä°stanbul'da 5 dereceye düÅŸeceÄŸi Ä°stanbul'da bugün karla karışık yaÄŸmur bekleniyor. Ancak gece saatlerinden itibaren Ä°stanbul'da hava sıcaklıkları 1 dereceye kadar düÅŸecek ve Salı ve çarÅŸamba günü yoÄŸun kar yağışları görülecek.

3 GÜN DÄ°KKAT!

Meteorolojiye göre pazartesi, salı ve çarÅŸamba günleri ülke genelinin tamamına yakını yağışlı geçecek. PerÅŸembe günü kuzey ve doÄŸu bölgelerde etkili olacak yağışlar etkisini azaltacak ancak soÄŸuk hava etkili olmaya devam edecek. Yağışların genellikle karla karışık yaÄŸmur ve kar, DoÄŸu Karadeniz kıyıları ve Akdeniz kıyı kesimleri ile GüneydoÄŸu Anadolu bölgesinde yaÄŸmur ve saÄŸanak ÅŸeklinde olması bekleniyor.

PAZARTESÄ°

Çanakkale, Balıkesir ve Bursa'da yaÄŸmur ÅŸeklinde baÅŸlayacak yağışların yoÄŸun kar yağışı ÅŸeklinde devam edeceÄŸi, kıyı Ege'de kuvvetli saÄŸanak yaÄŸmur görüleceÄŸi tahmin ediliyor.

SALI

Kuvvetli ve yer yer yoÄŸun kar yağışının Ä°stanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, EskiÅŸehir, Kütahya, Afyon, UÅŸak, Manisa, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Isparta çevrelerinde etkili olması tahmin ediliyor. DoÄŸu Akdeniz ile Antalya'nın doÄŸu ilçelerinde kuvvetli saÄŸanak yağış bekleniyor.

KAR PAZARTESÄ° AKÅžAMDAN Ä°TÄ°BAREN Ä°STANBUL'DA

Ä°stanbul'da bugün yaÄŸmur ÅŸeklinde baÅŸlayacak yağışın akÅŸam saatlerine doÄŸru önce karla karışık yaÄŸmur, yüksek kesimlerde kar, ardından gece saatlerinde il genelinde kara dönüÅŸeceÄŸi, kuzey yönlerden esecek kuvvetli fırtınayla birlikte salı ve çarÅŸamba günleri kuvvetli kar yağışlarının meydana gelmesi bekleniyor. Yağışın perÅŸembe gününden itibaren etkisini azaltarak karla karışık yaÄŸmur ÅŸekline dönüÅŸeceÄŸi tahmin ediliyor.

Ä°ZMÄ°R'E DE AKÅžAM KAR GELÄ°YOR

Ä°zmir'de ise bu akÅŸam saatlerinden itibaren yağışların yüksek kesimlerinde karla karışık yaÄŸmur ÅŸeklinde meydana geleceÄŸi ve salı günü iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere kar yağışlı geçeceÄŸi ve çarÅŸamba günü yağışın kesilmesi bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.