Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kerkük'e operasyon düzenleyeceğiz

Irak'ta Bedir grubu lideri ve Diyala operasyonları sorumlusu Milletvekili Hadi el-Amiri, yakın bir zamanda Kerkük’ün güneyine operasyon düzenleyeceklerini söyledi.



Irak'ta Bedir grubu lideri ve Diyala operasyonları sorumlusu Milletvekili Hadi el-Amiri, yakın bir zamanda Kerkük’ün güneyinde operasyon yapacaklarını ve terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki bölgeleri kurtaracaklarını söyledi.

Terör örgütü IŞİD’e karşı savaÅŸan Åžii gönüllerden oluÅŸan topluluklarına liderlik yapan Amiri, Kerkük’e ziyarette bulundu.

Amiri, Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, Åžii gönüllülerin Tuzhurmatu, Amirli, Dakuk ve Tazehurmatu bölgeleri sorumlusu Yılmaz Necar, Salahaddin Ä°l Meclisi Güvenlik Komisyonu BaÅŸkanı Mehdi Taki ve bazı askeri yetkililerle görüÅŸtü

Daha sonra Tazehurmatu nahiyesi yakınında konuÅŸlanan gönüllü birlikleri ziyaret eden Amiri'ye, Irak Türkmen Cephesi BaÅŸkanı ErÅŸed Salihi, Kerkük Ä°l Meclisi Üyeleri Tahsin Kahya ve Kasım Hamza eÅŸlik etti.

Temaslarına iliÅŸkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Amiri, "Diyala ve Mukdadiyye operasyonlarından sonra önemli bir söz verdik. Dedik ki: Bundan sonraki operasyon durağımız Kerkük ve Selahaddin olacaktır. Allah'ın izniyle tüm var gücümüzle IŞİD çetesinin yok edilmesi için çalışacağız. Kerkük ziyaretimizin temel nedeni bu ÅŸehrin IŞİD tehdidinden kurtulması planına son noktaları koymak içindir" dedi.

Kerkük'ün IŞİD elindeki bölgelerinin kurtuluÅŸu için en yakın zamanda büyük bir sürpriz hazırladıklarını ifade eden Amiri, "Diyala operasyonlarından sonraki durağımız Kerkük olacaktır. Bugün Kerkük’teyiz ama yakın gelecekte toplantımızı Havice ilçesinde gerçekleÅŸtireceÄŸiz. Bu operasyonu, halk toplulukları, PeÅŸmerge ve federal polis güçleri ile ortaklaÅŸa yapacağız" diye konuÅŸtu.

Selahaddin Ä°l Meclisi Güvenlik Komisyonu BaÅŸkanı Mehdi Taki, AA muhabirine yaptığı açıklamada Kerkük'e baÄŸlı ilçe ve kasabaların IŞİD militanlarından temizlemek için geri sayımın baÅŸladığını belirterek, "Kerkük'e baÄŸlı tüm bölgelere yönelik büyük operasyon yakın gelecekte olacaktır. PeÅŸmerge güçleri ile hareket etmeyi planlıyoruz. Operasyonun baÅŸlamasıyla bölgede halk toplulukları gücünün sayısını artırarak kolay bir özgürleÅŸtirme planının hayata geçireceÄŸiz" ifadelerini kullandı.

Tuzhurmatu'daki temaslarının ardından Amiri ve beraberindeki heyet, bölgeden ayrıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.