Sosyal Medya

Güncel

Dev projede yeni aÅŸama

İzmir arasında yolculuğu 3.5 saate indirecek Gebze- Orhangazi- İzmir Otoyol Projesi'nin en önemli geçiş noktası İzmit Körfez Köprüsü'nde yeni bir aşamaya geçildi.



Tabliyeleri taşıyacak ana kabloların çekimi öncesi, bu iÅŸi yapacak mühendis ve iÅŸçilerin yürüyeceÄŸi yolun kablolarının çekimi nedeniyle 6 Åžubat'tan bu yana Körfez'de saat 08.00 ile 16.00 arasında gemi trafiÄŸine kapatılıyor.

Yıl sonunda tamamlandığında dünyanın 4'üncü büyük asma köprüsü olacak Körfez Köprüsü'nde, 254 metre yüksekliÄŸindeki kulelerin montajı yıl sonunda tamamlanmıştı. Köprüde diÄŸer bir aÅŸama olan, üzerinden araçların geçeceÄŸi ana tabliyelerin yerleÅŸtirileceÄŸi ana kabloların çekiminde kullanılacak kılavuz kablolar da bir süre önce iki taraflı olarak çekildi. Son olarak, tabliyeleri taşıyacak ana kabloların çekim iÅŸini yapacak, mühendis ve iÅŸçilerin çalışacağı 'kedi yolu' denilen geçici yürüyüÅŸ yolunun çalışmasına baÅŸlandı. 6 Åžubat'ta baÅŸlacaK bu çalışma nedeniyle köprü akaklarının bulunduÄŸu Dilovası ile Hersek Burunları arası 08.00-16.00 saatleri arasında gemi trafiÄŸine kapatabiliyor. Bu saatler arasında Körfez'e gemi giriÅŸ- çıkışı yapılmıyor. Çalışmalar yarın da devam edecek ve Ä°zmit Körfezi'ndeki gemi trafiÄŸi 10 Åžubat Salı günü normale dönecek.

Körfez Köprüsü'nde, araçların geçeceÄŸi yol olarak kullanılacak tabliyeler de geldi. Rulo halindeki tabliyeler, Körfez Köprüsü'nün dilovası ayağının hemen yanında bulunan özel bir liman iÅŸletmesinin sahasına indirildi. Programda bir aksaklık olmaması halinde Åžubat ayı sonunda ana kabloların çekimi tamamlanacak, Mayıs ayı sonuna kadar da tabliyelerin yerleÅŸtirilmesi bitmiÅŸ olacak. Yıl sonunda tamamlandığında, 3 gidiÅŸ ve 3 geliÅŸ toplam 6 ÅŸeritle hizmet verecek olan köprü, aynı zamanda Dünya'nın 4'üncü büyük asma köprüsü ünvanını alacak. Köprü Ä°stanbul-Ä°zmir otoyolunu 3.5 saate, Gebze-Orhangazi yolunu da 20 dakikaya indirmiÅŸ olacak. Aynı zamanda, özellikle yaz ayları ile bayram tatillerinde, tatili Ä°stanbul dışında geçirmek isteyenlerin karayolları ile feribot iskelelerinde iizdiham biraz daha azalacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.