Sosyal Medya

Güncel

Meteoroloji uyardı! Kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazar ile pazartesi günleri gelen 2 soğuk hava dalgasının Türkiye'yi etkisi altına alacağı ve hafta içi yurdun büyük bölümünde kar yağışı görüleceğini bildirdi.



Yurdun yarın Orta Akdeniz üzerinden gelecek olan alçak basınç merkezi ve yağışlı havanın, buna ilave olarak ise pazartesi günü Balkanlar üzerinden gelecek olan soÄŸuk havanın etkisi altına gireceÄŸi tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü'nden yapılan açıklamada, mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta boyunca hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarına Marmara ve Ege bölgeleri ile Batı Akdeniz'de normallerinin altına kadar düÅŸeceÄŸinin tahmin edildiÄŸini bildirdi.

ÜLKENÄ°N GENELÄ° YAÄžIÅž ALACAK

Meteorolojiye göre pazar, pazartesi, salı ve çarÅŸamba günleri ülke genelinin tamamına yakını yağışlı geçecek. PerÅŸembe günü kuzey ve doÄŸu bölgelerde etkili olacak yağışlar etkisini azaltacak ancak soÄŸuk hava etkili olmaya devam edecek. Yağışların genellikle karla karışık yaÄŸmur ve kar, DoÄŸu Karadeniz kıyıları ve Akdeniz kıyı kesimleri ile GüneydoÄŸu Anadolu bölgesinde yaÄŸmur ve saÄŸanak ÅŸeklinde olması bekleniyor.

Yağışların pazar ve pazartesi günleri DoÄŸu Anadolu bölgesinin kuzey ve doÄŸusunda yoÄŸun kar, DoÄŸu Akdeniz, GüneydoÄŸu Anadolu bölgesi ile Antalya'nın doÄŸu ilçelerinde kuvvetli saÄŸanak ÅŸeklinde olması bekleniyor.

PAZARTESÄ° Çanakkale, Balıkesir ve Bursa'da yaÄŸmur ÅŸeklinde baÅŸlayacak yağışların yoÄŸun kar yağışı ÅŸeklinde devam edeceÄŸi, kıyı Ege'de kuvvetli saÄŸanak yaÄŸmur görüleceÄŸi tahmin ediliyor.

SALI Kuvvetli ve yer yer yoÄŸun kar yağışının Ä°stanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, EskiÅŸehir, Kütahya, Afyon, UÅŸak, Manisa, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Isparta çevrelerinde etkili olması tahmin ediliyor. DoÄŸu Akdeniz ile Antalya'nın doÄŸu ilçelerinde kuvvetli saÄŸanak yağış bekleniyor.

Rüzgarın pazartesi günü Akdeniz ile DoÄŸu bölgelerinde günbatısı ve lodosdan, Marmara ve Kuzey Ege'de yıldız ve poyrazdan kuvvetlenerek fırtına ÅŸeklinde eseceÄŸi, salı günü ÅŸiddetini Marmara, Batı Karadeniz ve Ege'de daha da artıracağı ve saatteki hızının 80- 110 kilometreye kadar ulaÅŸağı tahmin ediliyor.

KAR PAZARTESÄ° AKÅžAMDAN Ä°TÄ°BAREN Ä°STANBUL'DA

Ä°stanbul'da pazartesi günü yaÄŸmur ÅŸeklinde baÅŸlayacak yağışın akÅŸam saatlerine doÄŸru önce karla karışık yaÄŸmur, yüksek kesimlerde kar, ardından gece saatlerinde il genelinde kara dönüÅŸeceÄŸi, kuzey yönlerden esecek kuvvetli fırtınayla birlikte salı ve çarÅŸamba günleri kuvvetli kar yağışlarının meydana gelmesi bekleniyor. Yağışın perÅŸembe gününden itibaren etkisini azaltarak karla karışık yaÄŸmur ÅŸekline dönüÅŸeceÄŸi tahmin ediliyor.

Ä°ZMÄ°R'E DE PAZARTESÄ° AKÅžAM KAR GELÄ°YOR

Ä°zmir'de ie pazar günü yaÄŸmur ÅŸeklinde baÅŸlayacak yağışların pazartesi günü akÅŸam saatlerinden itibaren yüksek kesimlerinde karla karışık yaÄŸmur ÅŸeklinde meydana geleceÄŸi ve salı günü iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere kar yağışlı geçeceÄŸi ve çarÅŸamba günü yağışın kesilmesi bekleniyor.
KAYNAK: Ajanslar 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.