Sosyal Medya

YaÅŸam

YHT hattı Irak'a kadar ulaşacak

Nusaybin'i demiryoluyla Habur'a bağlayacak süratli tren projesi için 1.770 milyar lira yatırım yapılacak. Hat, Cizre ve Silopi'den geçerek Habur üzerinden Irak'a ulaşacağı açıklandı.



Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCCD) Genel MüdürlüÄŸü tarafından Nusaybin'i demiryoluyla Habur'a baÄŸlayacak ulaÅŸtırma projesi kapsamında toplamda 1 milyar 770 milyon lira yatırım yapılması öngörülüyor.

IRAK'A ULAÅžACAK

Nusaybin-Cizre-Silopi-Habur Demiryolu Projesi için hazırlanan ÇED raporuna göre, demiryolu, Nusaybin Ä°stasyon çıkışından baÅŸlayacak ve Cizre ve Silopi'ye yapılacak istasyonlardan geçerek Habur üzerinden Irak'a ulaÅŸacak.

GüneydoÄŸu Anadolu Projesi (GAP) Eylem Tasarısı çerçevesinde, ekonomik büyüme, sosyal geliÅŸme ve istihdam artışı saÄŸlayarak bölgede yaÅŸayan vatandaÅŸların refah, huzur ve mutluluÄŸunun arttırılması amaçlanan proje dahilinde, yaklaşık 133.3 kilometre uzunluÄŸunda demiryolu hattı inÅŸa edilecek.

81 DAKÄ°KA SÜRECEK

Projenin tamamlanmasıyla Mardin ve Şırnak arasında tam bir baÄŸlantı saÄŸlanacak. Ä°stasyonlardaki ortalama duraklama süresi olarak 15'er dakika eklendiÄŸinde, bir tren seferinin yaklaşık 81 dakikada tamamlaması öngörülüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.