Sosyal Medya

Coğrafyamız

Gazze'de Hamas üyesinin aracına saldırı

Gazze'de Hamas'in yetkililerinden birine ait bir araç bombalı saldırıya uğradı. Park halindeki aracın infilak etmesi sonucu ölen ya da yaralanan olmadı. Gazze'de Hamas'in yetkililerinden birine ait bir araç bombalı saldırıya uğradı. Park halindeki aracın infilak etmesi sonucu ölen ya da yaralanan olmadı.



Gazze’de güvenlik kaynakları, Hamas yetkilisine ait bir araç patlatıldığını söyledi. Ä°nfilak eden bomba nedeni ile Åžeyh Sami Hams’e ait araç ateÅŸ aldı ve kullanılamaz hale geldi.

 

 

 

Olay Gazze kentinin güneyinde yer alan Nuseyrat kampında gerçekleÅŸti.

 

 

Aracın park halindeyken meydana gelen patlamada kimse yaralanmadı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

 

 

Saldırıdan sonra olay yerine çok sayıda polis sevk edildi.

 

 

Gazze’de benzer bir olay geçtiÄŸimiz haftalarda da yaÅŸanmıştı. 20 Ocak’ta Hamas’a baÄŸlı bir polis ÅŸefine ait araç bomba saldırının hedefi olmuÅŸtu.

 

 

 

Eylem Filistin’de siyasi tansiyonun yükseldiÄŸi bir dönemde meydana geldi. Filistin'de birlik hükümeti oluÅŸturan Hamas ve Fetih arasında sorunlar tam olarak çözülebilmiÅŸ deÄŸil. 

 

 

Ayrıca analistlere göre, Ä°srail’in Gazze’ye yönelik son saldırılarından sonra Hamas bölgede hâkimiyet büyük ölçüde kaybetti.

Ä°srail Gazze'de 2 binden fazla kiÅŸi öldürmüÅŸtü

İsrail, yıllardır kuşatma altında tuttuğu ve defalarca vurduğu Gazze'ye son olarak 7 Temmuz'da saldırıya başlamış, 26 Ağustos'ta varılan ateşkesle saldırılarına son vermişti.

Ä°srail'in 51 gün süren saldırılarında 2 bin 159 kiÅŸi hayatını kaybetti. 11 binden fazla kiÅŸi yaralandı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılırken, binlerce bina hasar gördü. Saldırılarda atılan bazı patlayıcıların daha sonra infilak etmesi sonucu da yaÅŸamını yitirenler olmuÅŸtu.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.