Sosyal Medya

Güncel

ABD'nin sınır dışı ettiği Filistinli akademisyen Türkiye'de

Uzun yıllar Filistin İslami Cihat Örgütü'ne yardım ettiği suçlamasıyla yargılanan akademisyen Sami El Arian, ABD'den sınır dışı edilerek Türkiye'ye gönderildi.



ABD'de Filistin davasının en ateÅŸli savunucularından biri olan Arian, kendisine yöneltilen suçlamalarla uzun yıllar mücadele ettikten sonra ABD’den sınır dışı edildi.

Hürriyet'in haberine göre avukatı Jonathan Turley, çarÅŸamba günü Washington’dan ayrılan Arian’ın Türkiye’ye geldiÄŸini açıkladı. Turley, blog’undan Arian’ın kesin olmamakla birlikte Türkiye’den yazıp çizmeye ve ders vermeye devam edebileceÄŸini ifade etti.

ÜNÄ°VERSÄ°TEDE DERS VERÄ°YORDU

ABD'nin terör listesinde yer alan Filistin Ä°slami Cihat Örgütü'ne yardım suçlamasıyla uzun yıllar yargılanan Arian, bir dönem Güney Florida Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliÄŸi dersleri veriyordu.

1975 yılında ABD'ye yerleÅŸen Arian, ilk olarak 2003'te Filistin Ä°slami Cihat Örgütü’ne para yardımında bulunduÄŸu iddiasıyla tutuklanmıştı.

ABD mahkemeleri, 2008'de tahliye olan ve 12 yıllık dava sürecinde yöneltilen 17 suçun sekizinden beraat eden Arian’ın iÅŸlediÄŸi iddia edilen hiçbir suçu kanıtlayamadı.

ÅžALLAH'LA BÄ°RLÄ°KTE ÇALIÅžTILAR

Daha önce de yine aynı üniversitede Arapça öÄŸretmenliÄŸi yapan Mazen el Naccar ABD'den sınır dışı edilmiÅŸti. Naccar, ÅŸu sıralarda Türkiye'de olduÄŸu öne sürülen Arian'ın eniÅŸtesi.

Arian ve Naccar öÄŸretim üyesi oldukları Güney Florida Üniversitesi'nde, kapatılan Dünya Ä°slam AraÅŸtırmaları ÅŸirketini kurmuÅŸlardı.

FBI tarafından basılan ÅŸirketin eski baÅŸkanlarından Ramazan Abdullah Åžallah, 1995’te grubu terk etmiÅŸ ve sonradan Filistin Ä°slami Cihat örgütünün lideri olarak ortaya çıkmıştı. Åžallah 2006'da FBI'in 'en çok arananlar listesi'nde yer alıyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.