Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu'ndan Hakan Fidan iddiası: Başbakan olacak...

Şanlıurfa'da bulunan Kılıçdaroğlu Hakan Fidan'ın istifası için ise "başbakanlık koltuğu boş olunca arayışa girildi" iddiasında bulundu



CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, MÄ°T MüsteÅŸarı Hakan Fidan'ın milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa etmesine iliÅŸkin, "Tabi baÅŸbakanlık koltuÄŸu boÅŸ olunca böyle bir arayışa girildi. Öyle anlaşılıyor" dedi.

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Åžanlıurfa'ya gelen KılıçdaroÄŸlu, tarihi Balıklı Gölü'nde incelemelerde bulundu. Burada bir mihmandar eÅŸliÄŸinde Balıklı Göl YerleÅŸkesini gezen KılıçdaroÄŸlu, Balıklı Göle yem attı. 

KılıçdaroÄŸlu, bu sırada bir gazetecinin "Dilek tuttunuz mu?" diye sorması üzerine "Tabi ki tuttum. Halkçı bir iktidar..." diye yanıt verdi.

Daha sonra Hz. Ä°brahim'in makamına gelen KılıçdaroÄŸlu, maÄŸarada dua edip, ÅŸifalı olduÄŸuna inanılan sudan içti. 

Ardından çevredeki vatandaÅŸlar ve esnafla sohbet ederek Gümrük Hanına geçen KılıçdaroÄŸlu, burada gazetecilere sabah saatlerinden itibaren yaptığı ziyaretlerle ilgili izlenimlerini aktardı. 

Åžanlıurfa gibi güzel bir kentte sıcak kanlı insanların olduÄŸunu belirten KılıçdaroÄŸlu, ancak bu kentte elektrik, iÅŸsizlik, Suriyelilerden kaynaklanan ve saÄŸlık gibi farklı baÅŸlıklar altında çeÅŸitli sorunların bulunduÄŸunu söyledi.

HAKAN FÄ°DAN'IN Ä°STÄ°FASI

Bu sorunları ilerleyen günlerde gündeme taşıyacağını dile getiren KılıçdaroÄŸlu, MÄ°T MüsteÅŸarı Hakan Fidan'ın milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa etmesine iliÅŸkin, "Tabi baÅŸbakanlık koltuÄŸu boÅŸ olunca böyle bir arayışa girildi. Öyle anlaşılıyor" dedi.

SEÇÄ°M BARAJI

KılıçdaroÄŸlu, çözüm sürecinin hangi aÅŸamada olduÄŸu ile ilgili bir soruya da "AÅŸamanın hangi aÅŸamada olduÄŸunu bilen varsa bize de haber versin. Bizim bir sorunumuz yok" diye yanıt verdi. 

Bu ülkede kesinlikle kan dökülmesini istemediklerini dile getiren KılıçdaroÄŸlu, Kürt sorununun çözülmesini istediklerine iÅŸaret ederek ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Sorunun çözüm yolunun demokrasi ve sandıktan geçtiÄŸini biliyoruz. Kürt sorununun çözülmesinin birinci ve en önemli ayağı, yüzde 10 seçim barajının indirilmesidir. Yüzde 10 seçim barajını getirenler askerlerdir. Yani Kenan Evren ve arkadaÅŸlarıdır. Darbe yasasıdır. Bu yasanın demokrasi çerçevesinde deÄŸiÅŸtirilmesi ve makul düzeye indirilmesi gerekir. CHP olarak yüzde 3-5 seviyelerine indirilmesi konusunda kanun tekliflerimiz vardır. GerçekleÅŸtirilirse çok memnun oluruz."

DÜNYA BÜLTENÄ°

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.