Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran'da holokost karşıtı karikatür yarışması

İran'da holokostu hicvetmek üzere uluslararası bir karikatür yarışması düzenlendi



Ä°ran’da holokost ile ilgili bir karikatür yarışması düzenlenecek. Yarışmada Ä°kinci Dünya Savaşı sırasında yapıldığı öne sürülen Yahudi katliamının hicvedileceÄŸi bildiriliyor. Yarışma, Fransız medyasında Hazreti Peygamber'in karikatürlerinin yayınlanmasına karşı bir tepki olarak görülüyor.

Reformcu olarak görülen Hasan Ruhani’nin iktidara gelmesinden sonra Holokost konusunun bu ÅŸekilde gündeme taşınması Ä°ran siyasetinde ABD ve Ä°srail karşıtı muhafazakarların etkisinin arttığı ÅŸeklinde yorumlanıyor. Ancak bu giriÅŸimin ABD’nin Ä°ran ile nükleer anlaÅŸma imzalamasına karşı olan Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu'nun seçim öncesi elini güçlendireceÄŸi de belirtiliyor.

Aynı yarışma dokuz yıl önce de düzenlenmiÅŸti. Ä°lan edilen yarışmaya da Ä°kinci “Uluslararası Holokost Karikatürleri” ismi verildi. EtkinliÄŸi Mesud Åžucay Tebetabi baÅŸkanlığındaki Ä°ran Karikatüristler Evi düzenliyor. Yarışma Ä°ran ve dünya genelinden her karikatüriste açık.

Ä°lan edilen ÅŸartnamede katılımcıların konu ile ilgili karikatürlerini 1 Nisan’a kadar teslim edebileceÄŸi belirtildi. Ä°lk üçe girenlere sırasıyla 12, 8 ve 5 bin dolar para ödülü verilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.