Sosyal Medya

Güncel

Bank Asya'nın eski müdüründen zarar itirafı

Bank Asya'nın eski genel müdürü Ahmet Beyaz, bankanın zarar ettiğini ve sorunlu kredilerin arttığını ancak faaliyetlerini devam ettirebildiğini söyledi



Bank Asya’nın eski Genel Müdürü Ahmet Beyaz TMSF’nin Bank Asya yönetimine el koymasıyla ilgili olarak ortakların dava açacağını söyledi. Beyaz’ın bankanın zarar ettiÄŸini ve sorunlu kredilerin arttığını itiraf etmesi ise ilginçti.

Reuters'a konuÅŸan Ahmet Beyaz, “17 Aralık soruÅŸturmasından bu yana Bank Asya olarak bir karalama kampanyasına maruz kaldık” diye konuÅŸurken “BDDK Bank Asya’dan istediÄŸi dökümanları hazırlamak için yeterli zaman vermedi” iddiasında bulundu.

Beyaz devlete verilmesi gereken belgeler tamamlandıktan sonra ortakların yönetim hakkını alacağını ve görevine döneceÄŸini düÅŸündüÄŸünü söyledi. Beyaz ayrıca, "Bank Asya zarar ediyordu ve sorunlu kredilerinde artış vardı. Ancak bu bankanın faaliyetlerini sürdüremeyeceÄŸi anlamına gelmiyordu" dedi.

Bu arada Ankara 8'inci Ä°dare Mahkemesi'nde de TMSF'nin banka yönetimine el koymasıyla ilgili iptal davası açıldığı belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.