Sosyal Medya

Güncel

CHP'nin seçim vaatleri belli oldu! İşte o vaatler

2015 Genel Seçimlerine 3,5 ay kala seçim yarışının hız kazandığı bugünlerde partilerin aday adayları ve stratejileri art arda ortaya çıkıyor. Son olarak 7 Haziran seçimleri için CHP seçim bildirgesi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. İşte CHP'nin seçim vaatleri...



CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, daha önce seçime hazırlık çalışması çerçevesinde hazırlanan ‘Adalet, Özgürlük ve Kalkınma Vizyonu’ baÅŸlıklı yeni ‘siyasi tutum belgesi’ taslağına partinin yetkili organlarında son ÅŸekli verilecek; 'sosyal devlet ve özgürlükler, seçim bildirgesinde öne çıkan mesajlar olacak.

Ä°ÅŸte CHP’nin seçim bildirgesinde yer alacak baÅŸlıklar:

SOSYAL DEVLET

Aljazeera'nın haberine göre sosyal devletin güçlendirilmesi CHP’nin öncelikli mesajlarından biri olacak. CHP’nin hazırladığı taslak metinde “Sosyal devlet güçlendirilecek, sosyal adalet saÄŸlanacak. Gerçekten özgür bir rejimin kurulması ancak sosyal adaletin saÄŸlanması ile mümkündür” deniyor.

SOSYAL YARDIMLAR 2 KATINA ÇIKARILACAK

Herkesin insanca yaÅŸayacağı asgari bir gelire sahip olacağı vaadinde bulunan CHP, sosyal yardımların iki katına çıkarılacağını da taahhüt edecek. CHP lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu 27 Ocak Salı günü partisinin grup toplantısında da bunu sözlü olarak ifade etti. Seçmene sosyal yardımların iki katına çıkarılacağı sözü verdi. KılıçdaroÄŸlu “Sözüm söz, sosyal yardımlar iki katına çıkarılacak” dedi.

EMEKLÄ°LER DE HEDEF KÄ°TLESÄ°NDE

CHP’nin bu seçimdeki hedef kitlesinden biri de 10 milyon emekli. Emeklilerin sosyal devletin en önemli aktörlerinden biri olduÄŸunu söyleyen CHP lideri son dönemde yaptığı konuÅŸmalarda emeklilere yönelik mesajlar veriyor; emeklilerin sorunlarına iÅŸaret eden CHP, emekliden oy bekliyor.

CHP emeklilere ÅŸu vaatlerde bulundu:

-Emekli maaÅŸları arasındaki farkı kaldırmak için intibak yasası çıkarılmalı
-Emekli maaşlarından 12 kalemde alınan katkı payları kaldırılmalı
-En azından dini bayramların birinde yılda bir kez emeklilere ikramiye verilmeli
-Maaş artışlarında gıda enflasyonu dikkate alınmalı
-'TaÅŸeron sömürüsüne son verilecek'

TAÅžERON SÄ°STEMÄ°

CHP seçim bildirgesinde taÅŸeron sisteminin kaldırılacağı sözünü de verecek. Bildirgede “TaÅŸeron tarihe karışacak, taÅŸeron statüsünde çalışan iÅŸçiler güvenceli kadroya kavuÅŸturulacak, iÅŸ cinayetleri ile tavizsiz mücadele edilecek" dendi.

SAÄžLIK GÜVENCESÄ°

Her vatandaşın temel saÄŸlık hizmetlerinden yararlanma hakkına sahip olduÄŸunu belirten CHP “Genel SaÄŸlık Sigortası adı altında vatandaÅŸlardan mecburi olarak alınan yüksek katılım paylarına dayalı sistemin kaldırılacağı, dar gelirli vatandaÅŸların saÄŸlık hizmetlerinden kamu güvencesiyle yararlanacağı bir sistem kurulacağı” sözünü verecek.

ÇOCUK Ä°ÅžÇÄ°LER

CHP çocuk iÅŸçilerin sorunlarını da seçim bildirgesine taşıyacak. 'Çocuk emeÄŸi sömürüsüne son verilecek, hiçbir çocuk yataÄŸa aç girmeyecek; çocuÄŸu temel alan kapsamlı bir sosyal yardım sistemi geliÅŸtirilerek, çocuÄŸun çalışmak zorunda kalmayacağı, çocuk emeÄŸi sömürüsünün son bulacağı bir yapı oluÅŸturulacak' denecek.

KAMUDA Ä°ÅžE GÄ°RME VE YÜKSELME

Kamuda iÅŸe girmede ve yükselmede liyakatın esas alınacağını söyleyen CHP seçmene “Ahbap çavuÅŸ iliÅŸkisi, torpil deÄŸil liyakat esas alınacak" sözünü de verecek.

TARIMCILIK

Yeni tarım politikasına ihtiyaç olduÄŸunu belirten CHP, bu alanda yeni istihdam yaratmak için yeni tarım projeleri oluÅŸturulacağını da söyleyecek.

Ä°ÅžSÄ°ZLÄ°K

CHP seçim bildirgesinde yeni bir ekonomik modele ihtiyaç olduÄŸunu belirtecek: “Üreten Türkiye oluÅŸturulacak, iÅŸsizliÄŸin beli kırılacak. Devlet ve özel sektör arasında koordinasyonu geliÅŸtirerek; üretim, istihdam odaklı bir ekonomi modeli ortaya konacak. Ä°stihdam yaratmayan rant ve tüketime dayanan borç ekonomisi yerine üretim odaklı bir yapı oluÅŸturulacak; iÅŸsizlik azaltılacak, sürdürülebilir büyüme performansı yakalanacak” mesajlarını verecek.

"YÖK KALDIRILACAK"

CHP, bildirgesinde ekonomik alanda deÄŸil toplumsal alanda da adaletin ve özgürlüÄŸün saÄŸlanacağı mesajına yer verecek: “Tüm kimlikler için adalet ve özgürlükler saÄŸlanacak, YÖK kaldırılacak, üniversiteler özgür olacak, basın özgürlüÄŸü saÄŸlanacak, yargı, hak ve özgürlüklerin teminatı olacak.”

"SEÇÄ°LMÄ°Åž KRALLIK DEĞİL, KUVVETLER AYRILIÄžI"

BaÅŸkanlık sistemine karşı çıkan CHP seçim bildirgesinde parlamenter sistemden yana tavır alacak. “Tüm erklerin denge içinde çalıştığı parlamenter demokrasi yeniden inÅŸa edilecek” diyecek. CHP’nin daha önce hazırladığı taslak metinde bu konudaki görüÅŸleri ÅŸu ÅŸekilde ifade edilmiÅŸti: “CHP en çok oy alanın ‘seçilmiÅŸ kral‘ gibi hukuktan ve yasal denetimden bağımsız davrandığı sistemi reddeder. Yasama, yürütme, yargı arasında saÄŸlıklı bir demokratik dengeyi inÅŸa eder.”

CHP’nin seçim bildirgesinde yer vereceÄŸi diÄŸer baÅŸlıklar ÅŸunlar:

-Sarı sendika deÄŸil emekçi sendikası,
-Parasız bilimsel eÄŸitim her çocuÄŸun hakkı
-Kadına şiddete sıfır taviz
-Parasız bilimsel eÄŸitim her çocuÄŸun hakkı
-Rantı deÄŸil, insanı önceleyen çaÄŸdaÅŸ kentleÅŸme anlayışı
KAYNAK: Al Jazeera 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.