Sosyal Medya

Güncel

AK Parti'den Haşim Kılıç'a sert tepki!

Anayasa Mahkemesi'nde emekli olacak Haşim Kılıç'ın yerine geçecek ismin belirleneceğini yarınki seçim yine iptal edilince AK Parti'ten sert peki geldi.



AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mustafa Åžentop, Anayasa Mahkemesi'nde BaÅŸkanlık seçiminin ertelenmesi konusunda, "EÄŸer sayın BaÅŸkan kendisinden sonraki baÅŸkanı belirlemek için uygun ortam bulmak üzere seçimi erteliyorsa çok yakışıksız bir tablo var demektir" dedi.

Åžentop, yaptığı açıklamada, AYM BaÅŸkanı HaÅŸim Kılıç'ın görevinin 13 Mart'ta sona ereceÄŸini hatırlatarak, yasa gereÄŸi yeni baÅŸkan seçiminin iki ay önceden baÅŸlamak suretiyle tamamlanması gerektiÄŸini ifade etti.

Kılıç'ın, 4 Åžubat ÇarÅŸamba günü yeni baÅŸkanın seçimi için toplantı yapılacağını duyurduÄŸunu ancak 3 Åžubat Salı akÅŸamı acele bir ÅŸekilde, gerekçe belirtmeden, seçimin yapılacağı toplantıyı 6 Åžubat Cuma gününe ertelediÄŸini kaydetti. Kılıç'ın bugün ise yarın yapılacak toplantıyı belirsiz bir tarihe ertelediÄŸini duyurduÄŸuna iÅŸaret eden Åžentop, erteleme gerekçesinin ise sunulmadığını kaydetti.

Åžentop, ÅŸu görüÅŸleri savundu:

"Akla ÅŸu geliyor; Sayın BaÅŸkan acaba yeni baÅŸkan seçiminde, istediÄŸi sonucun çıkmayacağını düÅŸündüÄŸü için mi seçim gündemli toplantıyı erteleyip durmaktadır? EÄŸer böyleyse çok vahim bir tablo var ortada. Daha bir kaç gün önce yeni bir üyenin yemin töreninde hukuktan, demokratikleÅŸmeden söz etmiÅŸti; ÅŸimdi ise üyelerin demokratik bir ÅŸekilde seçecekleri yeni baÅŸkanın seçim sürecini erteleyip durmakta. Anayasa Mahkemesi üyeleri gibi baÅŸkanları da emekli olurlar. Emekli olunca da Mahkeme ile iliÅŸkileri kesilir. Hiçbir baÅŸkan, kendisinden sonrasını da tanzim etmek için uÄŸraÅŸmaz; uÄŸraÅŸmamalıdır. EÄŸer Sayın BaÅŸkan kendisinden sonraki baÅŸkanı belirlemek için uygun ortam bulmak üzere seçimi erteliyorsa çok yakışıksız bir tablo var demektir. Mahkeme'nin saygınlığını korumak baÅŸta BaÅŸkan'ın görevidir. Mahkeme kadıya mülk deÄŸildir." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.