Sosyal Medya

Güncel

AYM'den çok tartışılacak seçim iptali

Anayasa Mahkemesi'nde emekli olacak Haşim Kılıç'ın yerine geçecek ismin belirleneceğini yarınki seçim yine iptal edildi.



Anayasa Mahkemesi BaÅŸkanı HaÅŸim Kılıç'ın geçtiÄŸimiz Pazartesi günü baÅŸkanlık seçiminin üç dört gün içinde yapılacağını açıklamasının ardından yarın yapılması kararlaÅŸtırılan seçim iptal edildi.

KESÄ°N BÄ°R TARÄ°H VERÄ°LMEDÄ°

Anayasa Mahkemesi baÅŸkanı HaÅŸim Kılıç, üyelere "Yarın 9:30'da Genel Kurul'da yapılacak gizli gündem iptal oldu" diye bildirdi.

Kılıç, seçimin ileri bir tarihte yapılacağını belirtti ancak kesin tarih vermedi.

AK PARTÄ°LÄ° ÅžENTOP'TAN TEPKÄ°

AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mustafa Åžentop, Anayasa Mahkemesi'nde (AYM) BaÅŸkanlık seçiminin ertelenmesi konusunda, "Akla ÅŸu geliyor; Sayın BaÅŸkan acaba yeni baÅŸkan seçiminde, istediÄŸi sonucun çıkmayacağını düÅŸündüÄŸü için mi seçim gündemli toplantıyı erteleyip durmaktadır? EÄŸer böyleyse çok vahim bir tablo var ortada. Daha bir kaç gün önce yeni bir üyenin yemin töreninde hukuktan, demokratikleÅŸmeden söz etmiÅŸti; ÅŸimdi ise üyelerin demokratik bir ÅŸekilde seçecekleri yeni baÅŸkanın seçim sürecini erteleyip durmakta. Anayasa Mahkemesi üyeleri gibi baÅŸkanları da emekli olurlar. Emekli olunca da Mahkeme ile iliÅŸkileri kesilir. Hiçbir baÅŸkan, kendisinden sonrasını da tanzim etmek için uÄŸraÅŸmaz; uÄŸraÅŸmamalıdır. EÄŸer Sayın BaÅŸkan kendisinden sonraki baÅŸkanı belirlemek için uygun ortam bulmak üzere seçimi erteliyorsa çok yakışıksız bir tablo var demektir. Mahkeme'nin saygınlığını korumak baÅŸta BaÅŸkan'ın görevidir. Mahkeme kadıya mülk deÄŸildir." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.