Sosyal Medya

Güncel

Başörtüsü karşıtı profesörün ikinci davası başladı

Prof. Dr. Pekünlü hakkında, 4 kız öğrencinin aynı yöndeki şikayeti üzerine açılan ikinci davanın görülmesine devam edildi. Duruşmada konuşan öğrenciler, Pekünlü'nün kendilerine sürekli baskı uyguladığını söyledi



Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi'nde, baÅŸörtülü olması nedeniyle bir kız öÄŸrecinin eÄŸitim hakkını engellediÄŸi gerekçesiyle  2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan eski öÄŸretim üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü hakkında, 4 kız öÄŸrencinin aynı yöndeki ÅŸikayeti üzerine açılan ikinci davanın görülmesine devam edildi. 

Ä°zmir 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugün yapılan duruÅŸmasına, önceki davadan aldığı hapis cezasını Foça Yarı Açık Cezaevi'nde çeken Prof. Dr. Pekünlü katılmadı. Åžikayetçi öÄŸrencilerden Zuhal Özcan, NeÅŸra GökdaÄŸ ve Canan Türker ile tarafların avukatları ise hazır bulundu. Ä°fadesi daha önce Ä°zmir 2. Asliye Mahkemesi'nce alınan davanın diÄŸer müÅŸtekisi Fahriye Erengü ise davada katılan olarak yer almak istemediÄŸini bildirdi. 

Sanık avukatlarından Murat Fatih Ülkü, duruÅŸmada yaptığı savunmada, müvekkilinin daha önce Ä°zmir 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nce verilen mahkumiyet kararının hukuksuz olduÄŸunu ve bu dava için emsal teÅŸkil edemeyeceÄŸini belirtti.

Ülkü, davaya konu olan 16 Mayıs 2012 tarihinde yaÅŸandığı ileri sürülen olayla ilgili o gün EÜ Fen Fakültesi ve EÜ RektörlüÄŸü'ne yapılan giriÅŸ çıkışlarla ilgili kayıtların getirilmesi ile aynı güne iliÅŸkin sanığın beyanları ve ÅŸikayetçilerin bir haber ajansı temsilcisi olduÄŸu belirtilen kiÅŸiyle ilgili açıklamalarının deÄŸerlendirilmesini, ayrıca uygun görülmesi halinde tanıklıklara baÅŸvurulmasını talep etti. 

"BÄ°ZE SÜREKLÄ° BASKI UYGULUYORDU"

MüÅŸteki öÄŸrencilerden Canan Türker ise duruÅŸmada alınan ifadesinde baÅŸörtüsü takmaları nedeniyle sanığın kendilerine sürekli baskı uyguladığını, fotoÄŸraflarını çektiÄŸini, ikinci öÄŸretimde eÄŸitim görmesine raÄŸmen eÄŸer o saatte fakültedeyse sınıflarına girerek kendilerini arkadaÅŸlarının içinde rencide ettiÄŸini ileri sürdü. 

Åžikayetçi öÄŸrencilerden Zuhal Özcan da sanık Pekünlü'nün olay günü kendilerinin binaya giriÅŸine kesin olarak engel olduÄŸunu iddia etti. 

MüÅŸteki avukatlarından Mehmet Gün, dava dilekçelerinde yer alan tanıkların dinlenilmesini ve olay gününe ait görüntü kayıtlarının incelenmesini talep etti. 

Hakim Süleyman Çekilmez, ifadelerin ve taleplerin alınmasının ardından belirtilen tanıkların hazır bulundurulması halinde dinlenmeleri, 16 Mayıs 2012 tarihine ait EÜ Fen Fakültesi ve EÜ RektörlüÄŸü'ne yapılan giriÅŸ çıkışlarla ilgili kayıtların istenmesine karar vererek duruÅŸmayı erteledi. 

"DURUÅžMAYI MÄ°LLETVEKÄ°LLERÄ° DE Ä°ZLEDÄ°"

Bu arada duruÅŸmayı aralarında CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Ä°zmir milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Musa Çam, eski YARSAV BaÅŸkanı Ömer Faruk EminaÄŸaoÄŸlu, Renan Pekünlü'nün eÅŸi Belma Pekünlü de izledi. 

Salonun yetersiz olması nedeniyle duruÅŸmada bazı avukatlar ayakta görev yapmak durumunda kaldı.

Mehkeme hakimi Çekilmez, ara kararında davanın daha saÄŸlıklı görülmesi amacıyla imkanlar el vermesi halinde bir sonraki celsenin baÅŸka bir salonda yapılabileceÄŸini bildirdi.  

DuruÅŸma sonrası CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın da katılımıyla duruÅŸmayı izlemek üzere Ä°zmir Adliyesi'ne gelenlerce basın açıklaması yapıldı. 

Tezcan, Prof. Dr. Rennan Pekünlü'nün Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulamaktan baÅŸka bir suçu olmadığını söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.