Sosyal Medya

Dünya

ABD, IŞİD'e parasal destek vermiş

Pakistan'da tutuklanan IŞİD yöneticisi ABD'nin örgütün kurulması ve Suriye'ye savaşçı gönderilmesi için destek sağladığını öne sürdü



Pakistan’da tutuklanan IŞİD yöneticisinin ABD’den maddi destek aldıklarını itiraf ettiÄŸi bildiriliyor.

Aralık ayında Pakistan’ın Lahor ÅŸehrindeki operasyonda tutuklanan ve IŞİD’in ülke temsilcisi olduÄŸu öne sürülen Yusuf El Selefi isimli kiÅŸinin soruÅŸturma esnasında Pakistan’da örgütü teÅŸkilatlandırmak ve Suriye’de savaÅŸması için eleman göndermek için ABD’den fon aldıklarını söyledi.

Pakistan Daily Ekspres Gazetesi, Pakistan yargı kaynaklarına dayandırdığı haberinde El Selefi’nin önemli itiraflarında bulunduÄŸunu yazdı ancak kaynağın ismini vermedi.

Habere göre ABD DışiÅŸleri bakanı John Kerry’nin Pakistan ziyareti sırasında CENTCOM baÅŸkanı General Lloyd Austin ile birlikte böyle bir karar aldığı ve Pakistan’dan Suriye’ye gidecek kiÅŸilere 600’er dolar verileceÄŸini taahhüt etti.

Gazeteye konuÅŸan kaynak, ABD’nin finansman algısını kırmak için Irak ve Suriye’de IŞİD’e yönelik saldırılar düzenlediÄŸini iddia etti.

IŞİD’in Pakistan kurucusu olduÄŸu belirtilen Selefi’nin Suriye’den Pakistan’a geldiÄŸi ve Aralık ayındaki operasyonda tutuklandığı belirtiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.