Sosyal Medya

Güncel

Molotof taşımayacaksan yürü Kılıçdaroğlu

İçişleri Bakanı Ala, İç Güvenlik Paketi'ne ilişkin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Söz veriyorum o gençlerin en önünde ben olacağım' açıklamasını eleştirdi. Ala "Molotof taşımayacaksa, kuralların belirlediği güzergahta yürüyecekse, elinde sapan, demir bilye olmayacaksa, yürü. Biz de senin güvenliğini sağlayalım" dedi.



Ä°çiÅŸleri Bakanı Efkan Ala, Anadolu Ajansı'na son dönemdeki siyasi geliÅŸmelerle bakanlığının faaliyetlerine iliÅŸkin konularda deÄŸerlendirmelerde bulunuyor.

Ä°çiÅŸleri Bakanı Ala, "Ä°ç Güvenlik Paketi"ne iliÅŸkin, "Anamuhalefet partisinin genel baÅŸkanı, 'Söz veriyorum o gençlerin en önünde ben olacağım' demiÅŸ. Molotof taşımayacaksa, kuralların belirlediÄŸi güzergahta yürüyecekse, elinde sapan, demir bilye olmayacaksa, yüzünü suç iÅŸlemek üzere kapatıp elinde de kanun dışı birtakım enstrümanlar olmayacaksa ve kalabalıkların arkasından polisimize, milletimize karşı yaralayıcı, bereleyici ÅŸeyler atmayacaksa yürü. Biz de senin güvenliÄŸini saÄŸlayalım" dedi.

Ala, "AteÅŸli silahlar kanununa göre, sapan zaten suç deÄŸil. Evinde adamın sapan varsa, isterse mancınık olsun, hiç cezası yok. Ama silahın var. Ama ikisini de alır getirirse toplantıya ve kullanırsa silah gibi o zaman silaha iki ceza var, hem bulundurmaktan hem de bunu kullanmaktan, oysa buna bir ceza var, silah gibi kullanmaktan. Bu mantığı kurmuyor, kurnazlıkla o yalanı kara propagandaya dönüÅŸtürüyorlar ve zannediyorlar ki millet de buna inanacak" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"EÄŸer eleÅŸtireceksiniz oturup çalışacaksınız"

Ä°çiÅŸleri Bakanı Ala, ÅŸöyle devam etti: "Suçlular tedirgin olacak ama suç iÅŸlememiÅŸ olanlar da rahat olacak. Ä°ÅŸini iyi yapan güvenlik birimleri taltif edilecek, kötü yapan, art niyetli davranan da cezalandırılacak. GetirdiÄŸimiz ÅŸeyler bunlar.

Vatandaşın can ve mal güvenliÄŸinden bahsediyoruz. EÄŸer eleÅŸtireceksiniz oturup çalışacaksınız. Dersinize çalışıp eleÅŸtireceksiniz. Vatandaşın can ve mal güvenliÄŸinin söz konusu olduÄŸu bir düzenlemede kulaktan duyma birtakım yanlış argümanlarla, yalan yanlış malumatlarla eleÅŸtirmeyeceksiniz"

"Pakete yüzde 80 destek var"

Ala, "Halkın desteÄŸi çok olumlu, araÅŸtırmalar yaptık yüzde 80 destek var. Zaten vatandaÅŸ bekliyordu, bu kadar ağır Gezi Olaylarında, 6-7 Ekim olaylarında baÅŸka zamanlarda neler yaÅŸandığını biliyor, çok ciddi bir halk desteÄŸi var. AraÅŸtırmadıkları argümanlar üzerinden eleÅŸtiriler yapıyorlar, maalesef yanlış yapıyorlar" dedi.

"Emniyette 3 bin 329 kiÅŸi soruÅŸturuluyor"

Ala, "paralel yapı" ile mücadeleye iliÅŸkin, "2012 yılında 250 bin kiÅŸi dinlenmiÅŸ. Bir kiÅŸi minimum 10 kiÅŸiyle konuÅŸsa 2 milyon 500 bin kiÅŸi ediyor onlar da dinleniyor çünkü. 20 kiÅŸiyle konuÅŸsa -ki daha az deÄŸildir- 5 milyon insan eder. Hedef kitleler kim? CumhurbaÅŸkanı, BaÅŸbakan, Genelkurmay BaÅŸkanı, Anayasa Mahkemesi, kuvvet komutanlıkları, bakanlıklar, MÄ°T, DışiÅŸleri, sivil toplum örgütleri, baÅŸkanları ve çocukları, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı, iÅŸ adamları, siyasi partiler, kamu bürokratları, savcılar, o yapıdan olmayanlar, gazeteciler. Yani akıl almaz bir durum" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Ä°çiÅŸleri Bakanı Ala, "Bunların bir kısmı da hiç karar alınmadan, mesela TÄ°B'de, jandarma, emniyet üzerinden zaten hukuka, ahlaka aykırı dinlemeler yapılıyor, bir de onlar oradan emniyet istihbarata paralel hat çekiyorlar. Oradan da artık -araÅŸtırılıyor, soruÅŸturuluyor- yurt dışına mı nereye verildiyse uydu aracılığıyla, baÅŸka yerlere servisler yapılıyor. Onlar ÅŸimdi nerelere verilmiÅŸ diye soruÅŸturuluyor. Orası da tamamen kayıtta yok. Öyle bir baÄŸlantı var ama devlet kayıtlarında yok" dedi.

Ala, "Emniyette 3 bin 329 kiÅŸi soruÅŸturuluyor. 510 kiÅŸi görevden uzaklaÅŸtırıldı. Bunlardan 251'i, meslekten ihraç edildi. Åžu anda dosyası hazırlanmış olan 776 kiÅŸi meslekten çıkarılsın diye talep edilen var. Bin 860 kiÅŸi de kiÅŸi hakkında da suç duyurusunda bulunuldu. Åžimdi tabii bunların denetimini yapması gerekirken göz yummuÅŸ, yapmamış onlar da disiplin cezası altında baÅŸka yerlere tayin edildi. O görevlerden alındı" ifadelerini kullandı.

"Milyonlarca insanın girdiÄŸi sınavların soruları çalınıp verilmiÅŸ"

2010'dan beri yapılan bütün sınavların denetim altında olduÄŸunu söyleyen Ala, "Hem adli denetim hem idari denetim devam ediyor. ÖSYM ile ilgili de adli denetim devam ediyor. Orada ayrıca idari denetim devam ediyor. Yakında, bunlar birden çok vaka, sonuçlandıkça davalar açılacak. Ä°dari yönden de cezalandırılması gereken yani idari disiplin cezası, meslekten çıkarma cezası alacak olanlara da o cezalar uygulanacaktır" dedi.

Ä°çiÅŸleri Bakanı Ala, ÅŸöyle devam etti: "Kamu personeli sınavına milyonlarca insan iÅŸ bulmak için giriyor. Çalıyorsunuz soruları ya da ayarlıyorsunuz ve kendi grubunuza ait olanlara veriyorsunuz. Onlar kazanıyor, öbürleri de sınava girmiÅŸ, kaybetmiÅŸ oluyorlar. Bunun izah edilir tarafı var mı? VatandaÅŸ bunu buluyor, ÅŸikayet ediyor. GittiÄŸi savcı da yargı da aynı yere mensup. Birlikte kapatıyorlar. Devlette bir suç iÅŸlenmiÅŸse bunun mutlaka faili vardır. Kapatan da suçlu olur. Milyonlarca insanın girdiÄŸi sınavların soruları çalınıp verilmiÅŸ. Öyle bir mekanizma ki anlı ÅŸanlı, ismi de bilinen, sürekli doÄŸruluktan, dürüstlükten bahseden insanların kardeÅŸleri, akrabaları da yüzde 100 alıyorlar, yani bütün soruları yapıyorlar. Sonra o ortaya çıkıp ikinci sınav yapılınca da o sınava da girmiyorlar. Çünkü ortaya çıkacak. Fakat baÅŸka alanlarda sınavlara girmiÅŸler. O alanlardaki sınavların da sorularının çalındığı ÅŸimdi tespit edildi. O soruÅŸturma devam ediyor. Oradan aldıkları puanlarla da yine iÅŸe girmiÅŸler. Mide bulandırıcı bir durumla karşı karşıyayız. Allah buna razı olmaz"

"2012'de 250 bin kiÅŸi dinlendi"

Ala, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın baÅŸbakanlığı sırasında çalışma ofisine "böcek" tabir edilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili "Ä°zleme, dinleme cihazı yerleÅŸtiriyorlar, o anki baÅŸbakanımızın odasına, devletin parasıyla, bizim onlara devleti koruyun, teröre karşı devleti koruyun, saldırılara karşı milleti ve devleti koruyun diye verdiÄŸimiz ödenekten. Gidiyorlar Danimarka'dan yeni icat edilmiÅŸ, bir yere yerleÅŸtirdiÄŸiniz zaman sonradan çıktı ki orada gürültü bile olsa insan sesini seçip alıyormuÅŸ, o tek yere satılmış, Emniyet Ä°stihbarat Dairesi'ne satılmış, hepsi çıktı ortaya. Gidiyorlar o firmadan alıyorlar, getiriyorlar, burada Sayın BaÅŸbakan'ın odasına yerleÅŸtiriyorlar, ofislerine. Bu kabul edilebilir bir ÅŸey deÄŸil. Bir ülkenin baÅŸbakanını, yanında koruma diye aldığınız adamlar dinlemeye baÅŸlıyor. Neden dinliyorsun, ne adına yapıyorsun, sonra çıktı tabii ne adına yaptıkları" dedi.

Ala, 2012'de, 250 bin kiÅŸinin dinlendiÄŸini belirterek, "Bir karar alınıyor ama onlarca insan, bu kiÅŸiyle konuÅŸuyor. Onlar da dinleniyor. Bir kiÅŸi 20 kiÅŸiyle konuÅŸsa 5 milyon insan eder. Akıl almaz bir durum. Bunlar hep depolanmış, kimine ÅŸantaj yapılmış, kimine tehdit götürülüyor. Böyle bir ÅŸey olabilir mi?" dedi.

"Hakkında yakalama kararı olan 5 emniyet görevlisi yurt dışına kaçtı" iddiası

Ala, "BaÅŸbakanlık ofisinin dinlendiÄŸi iddialarına iliÅŸkin hakkında yakalama kararı olan 5 emniyet görevlisinin yurt dışına kaçtığı" iddiasına iliÅŸkin, "Hem kırmızı bülten çalışması var hem de yurt dışına gittiklerine dair bilgimiz de var. Daha ötesi nerede olduklarına dair de var" dedi.

Ayrıntılar birazdan...

YENÄ°ÅžAFAK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.