Sosyal Medya

Aile YaÅŸam

Önemli bir hastalığın habercisi olabilir

Ani gelişen yürüme bozukluklarına ailelerin dikkat etmesi gerektiğini belirten uzmanlar bu tür rahatsızlıkların önemli bir hastalığını habercisi olabileceğini belirtti.



 Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Osman Çimen, yürüme bozuklukları ile ilgili bilgiler verdi. Ailelerin, çocuklarındaki yürüme bozukluÄŸu ile ilgili kendilerin sıklıkla baÅŸvurduÄŸunu belirten Op. Dr. Çimen, yürüme bozukluklarının çocuklarda ani veya daha yavaÅŸ geliÅŸen bir tipte olabileceÄŸini söyledi. Yürüme bozukluklarının ciddi problemleri düÅŸündürdüÄŸünü anlatan Op. Dr. Çimen, bu nedenle vücutta yeni geliÅŸen bir yürüme bozuklunun olması halinde ailelerin dikkatli olmasını ve hemen bir hekime baÅŸvurmasını istedi.

Ani geliÅŸen yürüme bozukluÄŸu

Ani geliÅŸen yürüme bozukluÄŸunda ailenin görmediÄŸi bir travma bozukluÄŸu olma ihtimalinin yer aldığını kaydeden Op. Dr. Çimen, "Eklem ve kemik enfeksiyonları gibi durumlar ortaya çıkabilir. Çocuklarda kan yoluyla bakterinin kemiÄŸe yerleÅŸmesiyle meydana gelir. Ciddi durumlardır, acil müdahale gerektirir" dedi.

Çocukların içe basması 

Parantez bacak deformesi olan çocuklarda yürüme bozukluÄŸuna da deÄŸinen Op. Dr. Çimen, "Normalde 3 yaşına kadar bu durum görülebiliyor. Bunu normal kabul ediyoruz. Bir süre sonra düzeldiÄŸini görüyoruz. 3 yaşından sonra devam eden parantez bacak deformesi önemlidir. D vitamini eksikliÄŸi, kemik hastalığını düÅŸündürebilir. Kronik olarak, çok aileyi rahatsız etmeyen yürüme bozukluÄŸu ile ilgili de aileler bize geliyor. Çocukların içe basması nedeniyle çok aile baÅŸvuruyor. Bunun birkaç sebebi vardır. Bu hastalar düz taban olabilir. Düz taban olan çocukların çoÄŸunda esnek bir tip görünüyor. Bizim ricibtip dediÄŸimiz tabanı sert olan düz taban genelde olmuyor. Esnek tipteki düz tabanların çoÄŸunluÄŸu 14-15 yaşına kadar düzelebiliyor. Biz ailelere ne tür ayakkabılar kullanması gerektiÄŸini ve neler yapılması gerektiÄŸini anlatıyoruz.Ayakkabıların düz taban düzeltici özelliÄŸi yok fakat ayağın rahat etmesini saÄŸlıyor. Bunların dışında içe basmanın bir diÄŸer sebebi de kaval kemiÄŸinin geliÅŸimin doÄŸduktan sonra tamamlanmamış olması. Buda sık gördüÄŸümüz bir problem. Bu problemde zamanla düzeliyor. Yürüme bozukluÄŸunun bir nedeni de kalça kemiÄŸidir. Kalça kemiÄŸinin yuvasının dışa dönük olması da dışa basmaya neden oluyor. Buda diÄŸerleri gibi zamanla düzeliyor" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.