Sosyal Medya

Güncel

Abdullah Öcalan'ın o hayali suya düştü!

HDP, bu hafta adada yapılacak görüşmede Öcalan'ın takvimi revize etmesini bekliyor.



Abdullah Öcalan’ın, yakalandığı tarih olan 15 Åžubat’ta ‘çözüm süreci’nde müzakere aÅŸamasının tamamlanması yönündeki beklentisi gerçekleÅŸmiyor. Öcalan’ın, “15 Åžubat’ta müzakerelere iliÅŸkin görüÅŸmeleri tamamlayıp nisana kadar süreci pratiÄŸe dökelim” yönünde öngördüÄŸü takvimin yetiÅŸmeyeceÄŸini gören HDP, bu hafta adada yapılacak görüÅŸmede Öcalan’ın takvimi revize etmesini bekliyor.

ÖNGÖRÜ TUTMADI

HDP, Abdullah Öcalan’ın yakalandığı tarih olan 15 Åžubat’ın, ‘çözüm süreci’nde müzakerelerin tamamlandığı gün olarak anılmasını ve tarihte bu atıfla gündeme gelmesini istiyordu. Süreç istenen hızda ilerlemeyince takvimle ilgili öngörüler de tutmadı. Sürecin ilerlememesinden ÅŸikâyetçi olan HDP ve KCK kanadı, Öcalan’dan gelecek yeni takvimlendirme ve bu doÄŸrultuda izlenecek rotayı bekliyor.

ORTAK MASA

Bu hafta Ä°mralı Adası’nda Öcalan ile görüÅŸecek olan HDP heyetinin ziyareti ve dönüÅŸte verecekleri mesaj, bu yönüyle özel bir önem kazandı. HDP heyeti, Öcalan’la yapılacak görüÅŸme öncesinde hükümet kanadından Ä°mralı’da tüm tarafların katılacağı ‘ortak masa’ toplantısına iliÅŸkin sinyal ve adım bekliyor. HDP, ada dönüÅŸünde hükümetle bir kez daha görüÅŸecek. HDP kanadı, hükümetle sürece iliÅŸkin ortak açıklama yapmak istiyor. 

(Esra Yazdıç Demir/Habertürk) 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.