Sosyal Medya

Güncel

170 bin kez dinlediler

İzmir Emniyeti İstihbarat Şubesi'ndeki paralel yapıya mensup polislerin 2009-2013 arasında 170 bin dinleme yaptıkları belirlendi. Askeri Casusluk'tan yargılanan 62 rütbeli asker, polislerden şikayetçi oldu



Ä°zmir merkezli 13 ilde baÅŸlatılan yasa dışı dinleme operasyonunda, ismi geçen emniyet mensuplarının 170 bin kez dinleme yaptığı tespit edildi. Askeri casusluk davasında yargılanan ve telefonları dinlenen Koramiral Veysel Kösele, polisler hakkında ÅŸikayetçi oldu. Ä°zmir Ä°stihbarat Åžubesinde görev yaptıkları dönemde kamu görevlilerinden, iÅŸ adamlarına, gazetecilerden askerlere kadar birçok kiÅŸiyi sahte isimle dinledikleri iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkartılan ve ardından gözaltına alınan emniyet mensuplarının, 2009 ile 2013 arasında yaklaşık 170 bin kez dinleme yaptıkları iddia edildi.
KOMUTANLAR ŞİKAYETÇÄ°
Onlarca kiÅŸiyi dinlediÄŸi ortaya çıkan polisler hakkında Ä°zmir’de görülen Askeri Casusluk davasında yargılanan 62 rütbeli asker, yasa dışı dinlendiÄŸini belirterek ÅŸikayetçi oldu. Åžikayetçi komutanlar arasında, bir süre casusluk davasında tutuklu bulunan Koramiral Veysel Kösele’nin de bulunduÄŸu ve davanın önemli kiÅŸileri arasında yer alan Bilgin Özkaynak ile Narin Korkmaz’ın da ÅŸikayet dilekçesi vereceÄŸi iddia edildi. 

Adım adım operasyon

Paralel yapıya yönelik yasa dışı dinleme operasyonu, HSYK müfettiÅŸlerinin, Ä°zmir Emniyet MüdürlüÄŸü Ä°stihbarat Åžube MüdürlüÄŸü’nde 2009 ile 2013 yılları arasında alınan yaklaşık 170 bin dinleme kararlarından bir bölümünü incelemesiyle baÅŸladı. Usulsüz dinlemeleri tespit edince konuyu savcılığa intikal ettirdi. Aralarında iÅŸ adamlarından, ordu komutanlığı yapmış orgeneral rütbeli emekli askerlere, kamu görevlilerinden gazetecilere kadar 92 kiÅŸiyi usulsüz yöntemle farklı meslek kolları ve isimlerle dinlendiÄŸi iddia edilen 26 kiÅŸi için gözaltı kararı çıkartıldı.SoruÅŸturmayı, Cumhuriyet Savcısı Okan Bato baÅŸkanlığındaki dört savcı sürdürüyor.

O polisler hakkında alınan yakalama kararı kaldırıldı

Ä°zmir merkezli 13 ilde "yasa dışı dinleme" iddialarına yönelik soruÅŸturma kapsamında tutuklanan 2 polisin avukatlarının "tutuklamaya itiraz" amacıyla nöbetçi mahkemeye yaptıkları baÅŸvuru üzerine tahliyelerine karar verildi. Ä°ki polis müdürü hakkındaki yakalama kararı da kaldırıldı.  Yasadışı dinleme soruÅŸturması kapsamında tutuklanan Memduh Tosun ile eski istihbarat ÅŸube müdür yardımcısı Taner Aydın'ın avukatları, tutuklamalara itiraz etti. Nöbetçi mahkeme, Tosun ve Aydın'ın tahliyesine karar verdi. Aynı mahkeme, eski Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan ile eski Elazığ Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı'nın haklarında verilen "yakalama" kararlarını avukatların itirazı üzerine kaldırdı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.