Sosyal Medya

Coğrafyamız

'IŞİD Suudi Arabistan'a sızıyor'

Son dönemde Irak-Suudi Arabistan sınırında gerçekleşen saldırıların artması ve IŞİD mensuplarının ülkeye sızması üzerine iki ülke arasında güvenlik koordinasyonu sıkılaştırıldı.



Ä°ngiltere'de Arapça yayın yapan El Arabi El Cedid gazetesinin Irak istihbaratı kaynaklarından aldığı bilgilere dayandırdığı haberinde, Suudi Arabistan’ın geçen dönemde yaÅŸadığı saldırılardan daha koordinasyonlu ve büyük saldırılardan ciddi endiÅŸe duyduÄŸunu söyledi.

Adının açıklanmaması üzere El Arabi El Cedid’e konuÅŸan Irak Savunma Bakanlığı’nda üst düzey askeri yetkili, geçtiÄŸimiz ay IŞİD’den iki grubun Irak sınırından sızarak Suudi Arabistan’a geçtiÄŸi yönünde aldıkları bilgileri incelediklerini belirterek sızan silahlı kiÅŸilerin sayısı 25-35 arasında olduÄŸunu düÅŸündüklerini ifade etti.

Irak ordusunun Genelkurmay BaÅŸkanlığında TuÄŸgeneral rütbesinde olan kaynak, Irak-Suudi Arabistan sınır bölgesinin son 40 gündür sürekli saldırılara uÄŸradığını ve iki gün önce gerçekleÅŸtirilen bir saldırıda IŞİD’in 6 Irak askerini öldürdüÄŸünü kaydetti.

Aynı kaynak, 814 km uzunluÄŸa sahip olan Irak-Suudi Arabistan sınırında sayısı yetersiz kalan Irak güvenlik güçlerinden yılbaşından bu yana 30 askerin öldürüldüÄŸünü söyledi.

Suudi Arabistan’ın sınırdaki Irak karakollarına saldırıların artması ile silahlı grupların Suudi Arabistan toprağına sızmasının baÄŸlantılı olduÄŸu kanaatinden dolayı iki ülkenin arasındaki güvenlik koordinasyonu arttırıldığını söyleyen kaynak, saldırıların artmasının gelecekte büyük sorunlara kapıyı açabileceÄŸini ifade etti.

'Gündüzleri bizim gece onların'

Suudi Arabistan sınırındaki Irak Anaz Karakolu’nun Komutanı Yüzbaşı Fadıl Anzi, örgütün sınırdaki karakollara saldırmasının yanısıra bölgede kuyu da kazdığını belirtti.

Anzi, örgütün bir ay önce bölgeye sevkiyat yaptığını, gündüzleri bölgede güvenlik güçlerinin gece saatlerinde ise örgütün hâkim olduÄŸunu söyledi.

4 Ocak’ta Irak Suudi Arabistan sınırında yoÄŸun saldırılar yaÅŸanmıştı. Irak’ın Anbar eyaleti ile Suudi Arabistan’ın Ar’ar bölgesi arasında meydana gelen saldırılarda biri üst düzey komutan, iki Suudi Arabistan sınır güvenlik güçleri mensubu öldürülmüÅŸtü. 

Kaynak: El Arabi El Cedid

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.