Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır yönetimi ölümleri örtbas etmeye çalışmış

Mısır'da devrimin 4'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen gösterilerde en az 20 kişinin ölümünün örtbas edilmeye çalıştığı bildirildi



Uluslararası Af Örgütünden, 25 Ocak Devrimi'nin 4'üncü yılı dolasıyla geçen hafta sonu düzenlenen gösterilerde Mısırlı yetkililerin 20'den fazla kiÅŸinin öldüÄŸünü örtbas etmeye çalıştığı, buna dair kanıtların bulunduÄŸu bildirildi. 

Af Örgütünden yapılan açıklamada, "Savcılar görgü tanıklarını tutuklamakla tehdit etti ve iki engelli kiÅŸi ile çocukların da arasında bulunduÄŸu en az 500 göstericiyi ülke genelindeki resmi olmayan merkezlerde gözaltında tuttular. Protestoları takip eden iki gazeteci de gözaltına alındı" denildi.

Açıklamada görüÅŸlerine yer verilen Af Örgütünün OrtadoÄŸu ve Kuzey Afrika Direktör Yardımcısı Hassiba Hadj Sahraoui, "Yetkililer sadece gereksiz ve aşırı güç kullanmamış, aynı zamanda Mısır güvenlik güçlerinin acımasızca uygulamalarını örtbas etmeye çalışmışlardır" iddiasında bulundu. 

Mısır'ın Sina Yarımadası'nda meydana gelen bombalı saldırıları da hatırlatan Sahranoui, bu saldırıların Mısır'daki güvenlik tehdidini bir kez daha hatırlattığını kaydetti. Hassiba Hadj Sahraoui, "Mısırlı yetkililer güvenliÄŸi saÄŸlamaları gerekirken, insan hakları ihlallerinde bulunuyorlar ve uluslararası hukuk çerçevesindeki yükümlülüklerini yerine getirmiyorlar. Herkesin tutuklanmadan ya da devlet ÅŸiddetine maruz kalmadan barışçıl protesto yapma ve görüÅŸlerini ifade etme hakkı vardır" deÄŸerlendirmesinde bulundu. 

Af Örgütünden, 23-26 Ocak'ta Mısır'daki protestolarda en az 27 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi belirtildi.

Dünya Bülteni 

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.