Sosyal Medya

Coğrafyamız

Şam'da patlama: 4 ölü

Suriye'nin başkenti Şam'da bir marketin önünde patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre en az 4 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.



Suriye resmi haber ajansı SANA'ya göre, Åžam'ın merkezindeki patlamada ölen 4 kiÅŸinin yanı sıra 19 kiÅŸi de yaralandı.

Ä°ngiltere merkezli Suriye Ä°nsan Hakları Gözlemevi'ne göre ise, Åžam'ın merkezindeki Hamidiye marketi yakınlarında meydana gelen patlamada 7 kiÅŸi öldü, en az 20 kiÅŸi yaralandı.

Nusra Cephesi'ne baÄŸlı bir Twitter hesabında paylaşılan bilgide grubun bir üyesinin marketin önünden geçen bir otobüsün içinde üstündeki bombayı infilak ettirdiÄŸini ifade edildi. 

Paylaşılan fotoÄŸrafta ise bombayı patlatan kiÅŸi bir diÄŸer fotoÄŸrafta ise patlatılan araç görülüyor. FotoÄŸrafların doÄŸruluÄŸu ise henüz kanıtlanabilmiÅŸ deÄŸil.

Kent merkezinde saldırılar nadir oluyor

Nusra Cephesi daha önce Åžam'ın kırsalında rejimin bulunduÄŸu bölgelerde bazı saldırılar gerçekleÅŸtirmiÅŸ olsa da Åžam'ın merkezinde bu tip saldırılar nadir görülüyor. 

Rejimle çatışan Nusra Cephesi ile Halep'teki diÄŸer muhalif gruplar arasında da zaman zaman çatışmalar yaÅŸanıyor.

Suriye'de 2011'in Mart ayında baÅŸlayan ayaklanmalar nve devam eden iç savaÅŸta ÅŸimdiye kadar 200 binden fazla insan hayatını kaybetti, milyonlarca insan ise evinden oldu.

Kaynak: Al Jazeera ve Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.