Sosyal Medya

Dünya

Boko Haram yine saldırdı

Boko Haram, iki yıldır ele geçirmeye çalıştığı ve geçen hafta da saldırdığı Nijerya'nın kuzeyindeki Maiduguri'ye yeni bir saldırı başlattı.



Boko Haram, Nijerya'nın kuzeydoÄŸu kenti Maiduguri'ye yeniden saldırmaya baÅŸladı. Silahlı kiÅŸiler, stratejik önemdeki bu kenti almak için güneyden kente girdi. AA'ya konuÅŸan askeri bir yetkili, Boko Haram savaÅŸçılarını püskürttüklerini söyledi.

Henüz rapor edilen bir çatışma ya da ölü, yaralı bilgisi yok. Kentte zaman zaman silah sesleri duyuluyor.

Devlet Başkanı ziyaret etmişti

Devlet BaÅŸkanı Goodluck Jonathan, seçim kampanyası için 24 Ocak'ta Maiduguri'yi ziyaret etmiÅŸti. Jonathan, yaptığı önceki bir ziyaretinde Boko Haram'dan kaçan yaklaşık 5 bin mültecinin kente sığındığını söylemiÅŸti.

Nijerya'nun kuzeydoÄŸu bölgesinde, Boko Haram'ın saldırıları nedeniyle yaklaşık 6 milyon kiÅŸi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Uluslararası Af Örgütü, hala yüzbinlerce sivilin ciddi risk altında olduÄŸu uyarısında bulunuyor.

Boko Haram Örgütü

Ä°smi 'Batı tarzı eÄŸitim haramdır' anlamına gelen örgüt 2002 yılında Maiduguri’da kuruldu. Örgütün saldırıları ülkenin kuzeyindeki diÄŸer bölgelere de hızla yayılıyor. Londra Merkezli Ä°nsan Hakları Ä°zleme Örgütü'ne göre Boko Haram, faaliyetlerini hızlandırdığı 2009 yılından bu yana 935 kiÅŸiyi öldürdü. Bunlardan 250'si bu yılın ilk haftalarında öldürüldü. Örgüt Afganistan’da faaliyet gösteren Taliban’ın yapılanmasını örnek alıyor. Saldırılarında ağırlıklı olarak güvenlik güçlerini ve Hristiyanları hedef alıyor.

Kaynak: Al Jazeera, AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.