Sosyal Medya

Güncel

KCK'dan Kürtlere savaş çağrısı!

KCK Yürütme Konseyi üyesi Sabri Ok çözüm sürecine ilişkin yaptığı son dakika açıklamada Kürtleri baharda savaşa hazırlık yapmaya çağırdı.



KCK Yürütme Konseyi üyesi Sabri Ok son dakika yaptığı açıklamada müzakerelerin baÅŸlamadığı söyledi ve Kürt halkının yeni bir mücadele hamlesine hazır olması gerektiÄŸini belirtti.

BU ZÄ°HNÄ°YETLE ÇÖZÜM OLMASI MÜMKÜN DEĞİL

Sterk TV'de yayımlanan ROJEV programına konuÅŸan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok, çözüm sürecindeki son durumu deÄŸerlendirdi.

Çözüm sürecine iliÅŸkin bir ilerlemenin olmadığı ve henüz müzakere sürecine geçilmediÄŸini vurgulayan Ok, “Bırakalım çözümü henüz müzakere süreci bile baÅŸlamadı. Zaman geçiyor. Bu zihniyetle çözümün olması zordur ve olmazda. Biz AKP'nin çözüm için adım atmasını isterdik. Åžubat başında, Ocak sonunda çözüm olmasını isterdik. AKP'nin çözüme gelmesini istedik ama gelmedi ve gelmesi zordur. Bu zihniyetle çözüm olması mümkün deÄŸildir” diye konuÅŸtu.

“Bundan sonra ne olacak?” sorusuna iliÅŸkin de Ok, Kobani direniÅŸinde olduÄŸu gibi, Kürt halkının kendi öz gücüyle mücadelesini yürütüp, baÅŸarıyı elde edeceÄŸini ileri sürdü.

KÜRTLER MÜCADELEYE HAZIR OLSUN

Kürt halkının bahar başında yeni bir ruh, yüksek bir moral ile yeni bir mücadele hamlesine hazır olması gerektiÄŸini kaydeden Ok ÅŸöyle devam etti: “Bu mücadele çok yönlü olacaktır. Daha sonuç alıcı bir mücadele olacaktır. Bu kendini savunma, diplomatik ve siyasi bir mücadele olacaktır.”

Başından itibaren iki alternatif olduÄŸunu hatırlatan Ok, “Ya müzakere ya da kendi mücadelemizle halkımızı özgürleÅŸtireceÄŸiz, statümüzü oluÅŸturacağız. Ama ÅŸimdi müzakere ile olmayacağı anlaşıldı. EÄŸer bugün yarın, yani çok kısa sürede müzakere baÅŸlamazsa bu süreç adına bir ÅŸey kalmadı diyebiliriz. AKP'nin adım atacağına yönelik ÅŸimdiye kadar bir iÅŸaret bulunmuyor” dedi.



KAYNAK: Ä°nternethaber 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.