Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD roketlerinde gizem!

IŞİD’in Kobani’den çıkarılmasının ardından örgüt ile ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı. Kentte patlamamış bomba ve roketlerin büyük çoğunluğunun seri numaraları tamamen silinmiş.



Suriye’nin Kobani kentinin batısında Kürt güçlerinin eline geçmesinin ardından ilginç bir detay ortaya çıktı. IŞİD’in kullandığı ancak patlayan roketlerin üzerindeki menÅŸei ve numaralarının silindiÄŸi ortaya çıktı. Kürt grupların yaptığı incelemede, roketler üzerinde hangi ülkeye ait olduÄŸu ve numaraların tamamen silindiÄŸini belirledi. Kobani merkezinde bulunan onlarca roket mermisinin imhası için çalışmalar sürerken, uzman ekiplerin yetersizliÄŸi iÅŸleri yavaÅŸlanıyor. Kobani’den püskürtülen DeaÅŸ’in köylerde toparlanmaya çalıştığı öÄŸrenilirken, Rakka ve Telabyad’tan takviye birliklerinin yola çıktığı yönünde bilgiler alındı. Koalisyon güçlerine baÄŸlı savaÅŸ uçakları ise Kobani üzerinde sürekli keÅŸif uçuÅŸu yapıyor. Kobani’yi ele geçirmek isteyen ancak YPG öncülüÄŸündeki Kürt güçlerince püskürtülen IŞİD militanları, Türkiye sınırındaki Zorova bölgesine sığındı. Kobani merkezine birkaç kilometre mesafedeki bölgede DeaÅŸ militanları ile YPG güçleri arasında çıkan çatışmalar aralıklarla sürüyor. Kobani’de bulunan peÅŸmerge güçleri toplarla DeaÅŸ’in bulunabileceÄŸi alanları sürekli bombalıyor.
 
KÄ°ME AÄ°T OLDUÄžU BÄ°LÄ°NMÄ°YOR
 
Kobani’de IŞİD’in attığı ancak patlayan havan mermilerinin üzerindeki numaralar ile hangi ülkeye ait olduÄŸu belirtilen bilgilerin silindiÄŸi ortaya çıktı. PYD güçlerinin kent merkezinde belirlediÄŸi ve kimsenin yaklaşılmaması yönünde herhangi bir uyarının bulunduÄŸu havan mermileri büyük bir tehlike unsuru olarak belirlendi. Yapılan çalışmalarda havan mermilerinin hangi ülkeye ait olduÄŸu ve seri numaralarının atılmadan önce silindiÄŸi ortaya çıktı. Uzman ekiplerin halen havan mermilerinin imhasına yönelik çalışma yapamazken, kent merkezindeki bazı binalardan ise ceset kokuları çıkmaya baÅŸladı.
 
IŞİD militanlarının tekrar Kobani’ye saldırı için köylerde toparlanmaya geçtiÄŸi bilgileri alınırken, Rakka ve Telabyad’tan bölgeye takviye ekiplerin gönderildiÄŸi öÄŸrenildi. PYD güçleri Kobani’ye açılan tüm yollar üzerinde kontrol noktaları kurarken, ÅŸüpheli görülenler hemen kimlik kontrolünden geçiriliyor.
 
SINIRDA SÄ°VÄ°LLERE SALDIRI: 2 ÖLÜ
 
Kobani Savunma Bakanı Ä°smet Åžeyh Hesen, DeaÅŸ’in TılÅŸeir bölgesinde bekleyen sivil halka havan toplarıyla saldırdığını söyledi. Star’a açıklama yapan Hesen, saldırı sonucu 2 kiÅŸi öldü, 10 kiÅŸi yaralandı. Hesen durumu ağır olan 3 kiÅŸi ise Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
 
Hesen, Suruç’un Swedi köyünde sınırda bekleyen Suruçlular’ın da DeaÅŸ’in yaylım ateÅŸine maruz kaldığını ve bir kiÅŸinin yaralandığını sözlerine ekledi.
 
ENKAZ ALTINDA CENAZELER VAR
 
Kobani’nin bir çok sokağında patlamamış bombalara rastlanıyor. Enkaz altında çıkarılmayan cenazelerin kokusu da bütün kenti sarmış durumda.


KAYNAK: Star Gazete 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.