Sosyal Medya

Güncel

Gülen'e tanıdık çağrı: Gel yargılan aklan!

17-25 Aralık kirli darbe girişimi sonrasında yazdığı yazılar nedeniyle Fetullah Gülen tarafından uzun zamandır bir suç duyurusu kampanyasıyla karşı karşıya kalan gazetecilerden büyük tepki.



17-25 Aralık kirli darbe giriÅŸimi sonrasında yazdığı yazılar nedeniyle Fetullah Gülen tarafından uzun zamandır bir suç duyurusu kampanyasıyla karşı karşıya kalan gazetecilerden Emin Pazarcı, Paralel Yapı'nın yayın organlarının iftira ve yalan içerikli haberlerine yönelik "Bu yayın organlarından birinde hoca çıksın, yakalansın ve aklansın denildiÄŸini göremiyoruz. Bu yapı; 'sirke baldan tatlıdır, hoca her zaman haklıdır.' diyor. Fetullah Gülen'i ve bu yapıyı aklama peÅŸindeler. Bu paralel yayın organları gazetecilik yapmıyorlar. Bilgilendirmek yerine yönlendirmeye çalışıyorlar" dedi.

HANİ BOZGUNCU DEĞİLDİNİZ

1997 yılında Ä°stanbul'da ziyaret ettikleri Fetullah Gülen ile arasında ilginç diyalog yaÅŸadığını belirten Emin Pazarcı, "Gülen'i ziyaret ettiÄŸimizde dini ve ÅŸerefi üzerine yemin etti ki niyetinin bozgunculuk çıkarmak olmadığına. Okullarını bile gerekirse devlete vereceÄŸini, arkadaÅŸlarına eÄŸer kendisi ölürse taÅŸkınlık yapmamaları yönünde tavsiyesini ve kendisinin ölümü durumunda gömüp, duanın edilip çekilmesi gerektiÄŸini ifade etmiÅŸti. Ama ÅŸimdi bakıyoruz; bugün hepsi sokakta ve bozgunculuk peÅŸinde" dedi. 

2 DEFA SUÇ DUYURUSU

Paralel yapının foyasını ortaya çıkaran medya kuruluÅŸlarına ve gazetecilere yönelik Fetullah Gülen'in yüzlerce dava açmasını eleÅŸtiren Pazarcı, "Bizler gazeteciyiz. Yazılar yazıyoruz. Ben de köÅŸe yazısı yazıyorum ve yazılarımda paralel yapıdan bahsediyorum. Bu anlamda ÅŸahsıma iki kere suç duyurusunda bulunuldu. Bu suç duyurularında Fethullah Gülen'in ismi geçmiyor. Onu ifade edecek bir matufiyet de söz konusu deÄŸil" ifadesinde bulundu. 

Kendisine iftirada bulundukları gerekçesiyle Fetullah Gülen ve avukatı Nurullah Albayrak hakkında Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduÄŸunu hatırlatan Emin Pazarcı, "Kes yapıştır ÅŸeklinde nerede paralel ifadesi görseler sindirmek için gazeteciler hakkında suç duyurusunda bulunuyor ve dava açıyorlar. Yani öyle ki siz matematikteki paralel kavramından bahsetseniz, okumadan incelemeden kendi aleyhlerinde kullanılmış bir söz zannediyorlar. Herkesi sindirmeye çalışarak basın özgürlüÄŸüne çok büyük bir darbe yapılıyor. Öyle ki baÅŸbakan ve cumhurbaÅŸkanının yaptığı konuÅŸmalara katılan arkadaÅŸların paralel yapı ile alakalı konuÅŸmaları haberleÅŸtirmesi sonucu o arkadaÅŸlara bile suç duyurusunda bulunuyorlar. Bu halkın haber alma özgürlüÄŸüne vurulan bir darbedir" dedi. 

"SÄ°Z SESSÄ°Z KALIRSANIZ ÖBÜR TARAFIN SESÄ° DAHA FAZLA DUYULUR"

Fetullah Gülen ve Paralel yapının diÄŸer muhatapları tarafından kendilerine dava açılan gazetecilerin de karşı ataÄŸa geçerek dava açmaları gerektiÄŸine dikkat çeken Pazarcı, "Bir yandan ayağıma basıldı diye bağıracaksınız, bir yandan da siz milletin ayağına basacaksınız. Yapılan budur. Dava açarak gazetecileri susturmak isteyen Paralel yapı mensupları samimi deÄŸiller. Ama bir de ÅŸu var; haklarında suç duyurusunda bulunan arkadaÅŸlar da sessiz kalıyorlar. Gidip haklarını arayacaklar. Siz sessiz kalırsanız, öbür tarafın sesi daha fazla duyulur"

PARALEL MEDYA GÜLEN'Ä° AKLAMA PEŞİNDE!

Paralel Yapı'nın yayın organlarının iftira ve yalan içerikli haberlerini gazetecilik faaliyeti olarak deÄŸerlendirmeyen Pazarcı, "Bu yayın organlarından birinde hoca çıksın, yakalansın ve aklansın denildiÄŸini göremiyoruz. Bu yapı; 'sirke baldan tatlıdır, hoca her zaman haklıdır.' diyor. Fethullah Gülen'i ve bu yapıyı aklama peÅŸindeler. Bu paralel yayın organları gazetecilik yapmıyorlar. Bilgilendirmek yerine yönlendirmeye çalışıyorlar" dedi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.