Sosyal Medya

Coğrafyamız

Afganistan'da 3 ABD'li öldürüldü

Kabil Askeri Havaalanı'nda bir Afgan askeri, 3 ABD vatandaşını öldürdü. Saldırıyı Taliban üstlendi.



Afganistan’ın baÅŸkenti Kabil’deki Askeri Havaalanı'nda bir Afgan askerinin düzenlediÄŸi silahlı saldırıda 3 Amerikan vatandaşı hayatını kaybederken 4'ü de yaralandı. Öldürülen Amerikan vatandaÅŸları, ABD Savunma Bakanlığı ile anlaÅŸmalı çalışıyordu.

Saldırı perÅŸembe akÅŸamı geç saatlerde Afganistan Hava Kuvvetleri'ne danışmanlık hizmeti veren ABD vatandaÅŸlarına yönelikti. Saldırgan öldürüldü.

Afganistan Savunma Bakanlığı sözcülerinden Devlet Vaziri de, Afgan Hava Kuvvetleri mensuplarına danışmanlık hizmeti veren ABD vatandaÅŸlarına silahlı saldırının yapıldığını doÄŸruladı. Vaziri, olayla ilgili soruÅŸturmanın sürdüÄŸü gerekçesiyle ayrıntılı bilgi vermedi.

Afgan Talibanı Sözcüsü Zabiullah Mücahet ise yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyı üstlenerek Kabil Askeri Havaalanı'nda Taliban üyesi Ä°hsanullah tarafından Amerikan askerlerine silahlı saldırı düzenlendiÄŸini açıkladı.

Sözcü Mücahet, saldırıyı düzenleyen Ä°hsanullah’ın daha önce Taliban’ın talebi üzerine Afgan ordusunda asker olarak göreve baÅŸladığı ve Taliban ile iliÅŸkisi olduÄŸunu belirtti.

11 Eylül 2001 saldırılarının ardından Afganistan iÅŸgal edilmiÅŸ, ABD yaklaşık 13 yıl sonra ülkedeki askerlerini geri çekmeye baÅŸlamıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.