Sosyal Medya

Dünya

Canlı yayında silahlı baskın

Hollanda'da, NOS televizyonunun Hilversum kentindeki stüdyosunu basan ve yayında konuşmak istediğini bildiren silahlı kişi, polis tarafından yakalandı.



Polis, bir güvenlik görevlisini rehin alarak televizyon binasına giren ÅŸahsın, yerel saatle 20.00’de yayınlanan haber bülteninde bir süre konuÅŸmak istediÄŸini açıkladı.

Tamamen boÅŸaltılan binadaki bir stüdyoya yönlendirilen ÅŸahıs, polisler tarafında yakalanırken, televizyon kanalının yayınlarına bir süre ara verildi.

Hollanda televizyonu NOS'a canlı yayında silahlı baskın

SALDIRGANIN KÖKENÄ° AÇIKLANMADI
Savcılık sözcüsü, olayla ilgili düzenlenen basın toplantısında, Hilversum kentindeki polis bürosunda ifadesi alınan saldırganın 19 yaşında, Hollanda’nın Zoetermeer ÅŸehri doÄŸumlu ve Pijnacker kentinde ikamet ettiÄŸini açıkladı.

Sözcü, silahlı kiÅŸinin kökeni konusunda bilgi vermezken, Hilversum Belediye BaÅŸkanı Pieter Broertjes, televizyon binasının bulunduÄŸu medya merkezinde güvenlik önlemlerinin arttırıldığını bildirdi.

NOS televizyonu ise saldırganın yanında bir mektup bulunduÄŸunu ve mektupta yalnız olmadığının yazıldığını duyurdu. Televizyon kanalının internet sitesinde de yayınlanan mektupta, ülkenin farklı yerlerine patlayıcılar yerleÅŸtirildiÄŸi ve ayrıca bilgisayar korsanlarının siber saldırı yapacağına iliÅŸkin ifadeler yer aldı. 

TÄ°METÜRK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.