Sosyal Medya

Dünya

Somali'de 38 bin çocuk açlıkla pençeleşiyor

BM Somali'de 38 binden fazla çocuğun açlık sınırının altında olduğunu açıkladı



Somali'de 38 binden fazla çocuÄŸun açlık sınırının altında olduÄŸu ve bunların tamamının "yüksek risk" sınıfında oldukları ve büyük bölümünün ölüm riskiyle karşı karşıya olduÄŸu ifade ediliyor. 

BirleÅŸmiÅŸ Milletler uzmanları tarafından yapılan açıklamada, Afrika Boynuzu'nun en fakir ülkelerinden Somali'de kuraklık ve iç savaÅŸtan dolayı kıtlığın giderek arttığı belirtiliyor. Somali'de yaÅŸayan çocuklardan 38 bininin ise acil gıda ve saÄŸlık hizmetine muhtaç oldukları belirtiliyor. 

BM Gıda GüvenliÄŸi ve Beslenme Analizi BirliÄŸi (FSNAU)'dan yapılan açıklamada Somali'de 203 bini çocuk olmak üzere toplam 731 binden fazla kiÅŸinin kötü beslendiÄŸi kaydediliyor. 

Ancak 2014 yılının son altı ayına nazaran kısmı olarak bu oranda bir iyileÅŸmenin olduÄŸu kaydediliyor. Son altı ay içerisinde meydana gelen yağışlardan dolayı kuraklıktan etkilenen nüfusta yüzde 29'luk  bir kısmi düÅŸüÅŸün olduÄŸu ifade ediliyor. 

Ancak bu iyileÅŸme çocukları kapsamıyor. Son altı aylık veriler deÄŸerlendirildiÄŸinde kötü beslenmek durumunda kalan çocukların sayısının en yüksek seviyede olduÄŸu kaydediliyor. BM'nin Somali'ye yardım ÅŸefi Philippe Lazzarini, ülkedeki en büyük sorunların başında kötü beslenmenin geldiÄŸini ifade etti. Lazzarini, 2015 için beklediÄŸi çerçevenin de üzücü olduÄŸunu söyledi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.