Sosyal Medya

Güncel

Can Dündar için zorla getirilme kararı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’a gazetedeki köşe yazısında alenen hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Can Dündar hakkında zorla getirilme kararı çıkarıldı. İddianamede, Dündar’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a , "kamu görevinden dolayı alenen hakaret etmek" suçundan 2 yıl 4 aya kadar, oğlu Bilal Erdoğan’a ise "alenen hakaret etmek" suçundan 2 yıl 2 aya kadar hapis cezası isteniyor.



Can Dündar’ın, Cumhuriyet gazetesinde 1 Temmuz ve 18 Temmuz 2014’te yazdığı köÅŸe yazılarında, o dönem BaÅŸbakan olan CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve oÄŸlu Bilal ErdoÄŸan’a hakaret ettiÄŸi iddiasıyla açılan davanın ilk duruÅŸması görüldü. Ä°stanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruÅŸmaya, sanık Can Dündar katılmazken müÅŸtekiler Recep Tayyip ErdoÄŸan ile oÄŸlu Bilal ErdoÄŸan’ı avukat Hatice Özay sanık Can Dündar’ı ise avukat Bülent Utku temsil etti.

Müvekkili Can Dündar’ın yurt dışında olduÄŸunu ve bu yüzden duruÅŸmaya katılamadığını belirten avukat Bülent Utku, Dündar’ı bir sonraki duruÅŸmada hazır edeceklerini söyledi. ErdoÄŸan’ın avukatı Hatice Özay ise ÅŸikâyetlerinin devam ettiÄŸini belirterek, Dündar’ın cezalandırılmasını istedi.

Davaya iliÅŸkin ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Can Dündar’ın "zorla getirilmesine" hükmederek duruÅŸmayı erteledi.

Ä°DDÄ°ANAMEDEN

Ä°ddianamede, Dündar’ın, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a , "kamu görevinden dolayı alenen hakaret etmek" suçundan 2 yıl 4 aya kadar, oÄŸlu Bilal ErdoÄŸan’a ise "alenen hakaret etmek" suçundan 2 yıl 2 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Recep Tayyip ErdoÄŸan ve Bilal ErdoÄŸan’ın avukatı tarafından 7 AÄŸustos 2014’de sunulan ÅŸikayet dilekçesinde, 18 Temmuz 2014 tarihli, "Fezlekeleri okumak hakkımız" baÅŸlıklı yazı ile 1 Temmuz 2014’deki "ErdoÄŸan’ın yumuÅŸak karnı" baÅŸlıklı Can Dündar tarafından yazılan köÅŸe yazılarının Cumhuriyet gazetesi ve "cumhuriyet.com.tr" adlı internet sitesinde yayınlanması üzerine ErdoÄŸan’a, "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" ve oÄŸlu Bilal ErdoÄŸan’a karşı "hakaret" suçunu iÅŸlediÄŸinden cezalandırılması talep ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.