Sosyal Medya

Güncel

BM İnsan Hakları Konseyi'nde Türkiye'yi kınama komedisi

Amerika ve Avrupa ülkelerinin dünyanın dört bir yanında gerçekleştirdiği katliamlara sessiz kalan BM İnsan Hakları Konseyi’nde Türkiye eleştirildi. İnsan haklarına dair durumun gözden geçirildiği Evrensel Periyodik İzleme toplantısı tartışmaya sahne oldu. Eleştirileri Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç cevapladı.



BirleÅŸmiÅŸ Milletler'in 2010 yılından baÅŸlayarak dört yılda bir yaptığı hak ihlalleri Evrensel Periyodik Ä°zlemesi(EPÄ°) toplantısı dün Ä°sveçre'nin Cenevre kentinde Türkiye için yapıldı. Toplantıdabasın ve ifade hürriyetine getirilen sözde kısıtlamalar ve gösterilerde polisin sert müdahalesi gündeme getirildi.

Dwtürkçe'nin haberine göre; ABD'nin BM Ä°nsan Hakları Konseyi Temsilcisi Büyükelçi Keith Harper, konseyin Türkiye'de gösteri hakkını sınırlayan ve interneti sansürleyen düzenlemelerden ötürü kaygılı olduÄŸunu söyledi. Türk hükümetinin yargıya müdahale ettiÄŸini savunan Büyükelçi Harper, hukukun üstünlüÄŸü ilkesinin saf dışı bırakıldığını iddia etti. 

Recep Tayyip ErdoÄŸan baÅŸkanlığındaki yönetim 17 Aralık soruÅŸturmasının bir siyasi operasyon olduÄŸunu savunuyor. Gülen Hareketini hedef gösteren hükümet yetkilileri, yürütme ve yargı içine bir "paralel devlet" anlayışıyla sızan kamu personelinin tasfiye edildiÄŸini belirtiyor.

TÜRKÄ°YE'YÄ° ARINÇ SAVUNDU

EPÄ° toplantısında Türkiye'yi temsilen BaÅŸbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bülent Arınç konuÅŸtu. Arınç,"insan haklarının korunması ve teÅŸvik edilmesinin hükümetin siyasi öncelikleri arasında yer aldığını" söyledi. Arınç,"hapisteki basın mensuplarının gazetecilik faaliyetleri haricindeki eylemleri sebebiyle tutuklandığını" kaydetti.

DARBECÄ° KATÄ°L SÄ°SÄ°'NÄ°N BORAZANI, TÜRKÄ°YE'YE Ä°NSAN HAKLARI DERSÄ° VERMEYE KALKTI

Mısır temsilcisi Amr Ramazan'ın sert eleÅŸtirilerine de deÄŸinen Arınç, "Bu eleÅŸtirilerin bizimle ortak deÄŸerleri benimsemiÅŸ olanlardan gelmesini arzu ederdik" dedi. Mısır, insan hakları politikalarından ötürü eleÅŸtirilen ülkeler arasında yer alıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.