Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrail bir aileyi sakat bıraktı

İsrail'in son Gazze saldırılarında yaralanan En-Nemle ailesinin fertleri, savaş uçaklarının ardında bıraktığı 'engelle' hayata tutunmaya çalışıyor.



Gazze'nin Refah kentinde yaÅŸayan Filistinli En-Nemle ailesinde baba Vail, anne Ä°sra ve 3 yaşındaki çocukları Åžerif, Ä°srail'in hava saldırısında yaralanarak sakat kaldı. Saldırıda ayakları kopan aile fertleri, yeni hayatlarına uyum saÄŸlamakta zorlanıyor.

Baba Vail en-Nemle, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ä°srail'in saldırısının üzerinden yaklaşık 5 ay geçmesine raÄŸmen, ailesinin yeni hayatına uyum saÄŸlamakta sıkıntı çektiÄŸini ve alışmakta zorluk yaÅŸadığını belirtti.

Aylar geçmesine raÄŸmen yaÅŸadıkları ÅŸoku atlatamadıklarını belirten Vail, "3 yaşındaki oÄŸlum, durumunu kabullenmekte zorlanıyor, rahatça oyun oynayamıyor, koÅŸamıyor, sürekli yanında tuttuÄŸu bisikletini kendi başına süremiyor ve bu nedenle üzülüyor" dedi.

Ä°srail uçaklarının geçen yıl AÄŸustos ayında evlerini hedef aldığını söyleyen Vail, "SavaÅŸ uçakları, sivil olduÄŸumuzu bile bile bizi hedef aldı. Saldırıda benim bir ayağım, eÅŸimin iki ayağı, 3 yaşındaki oÄŸlumun da bir ayağı koptu, 1,5 yaşındaki kızımın ise bütün bedeni yandı. 2 kardeÅŸim ve kayınbiraderim ise hayatını kaybetti" diye konuÅŸtu.

Saldırı sürecine dair Vail, ÅŸunları söyledi:

"Saldırıların en başında kentten ayrılarak, baÅŸka bir yere sığındık, bir süre orada kaldık daha sonra ilan edilen 72 saatlik ateÅŸkes süresinde bazı eÅŸyalar ve kimlik gibi bazı evraklar almak için eve dönmeye karar verdik. OÄŸlum Åžerif de gelmek istedi, plastik bisikletini almak istiyordu. Mahalleye gittiÄŸimizde mahallenin saldırılardan harabeye döndüÄŸünü gördük ama evimiz saÄŸlamdı. Evdeki ilk saatlerimiz iyi geçti. Ancak daha sonra patlama seslerini duyunca endiÅŸelendik. Ä°srail, haber vermeden ateÅŸkesi ihlal etmiÅŸti ve Refah'a yoÄŸun saldırılar düzenledi. Ä°nsanlara kaçma fırsatı bile vermedi, onlarca insanın ölmesine ve yaralanmasına yol açtı."

Ä°srail'in yıllardır abluka altında tuttuÄŸu Gazze'ye geçen yıl 7 Temmuz'da baÅŸlattığı, 51 gün süren saldırılarda 2 binden fazla kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸ, on binden fazla kiÅŸi yaralanmış, binlerce bina yıkılmış veya hasar görmüÅŸtü. 

TÄ°METÜRK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.