Sosyal Medya

Dünya

Spiegel, Almanya'daki Ä°slam derslerini deÄŸerlendirdi

Haftalık Spiegel dergisi, Almanya'da radikalliği önleyebilecek İslam derslerinin çok yavaş yaygınlaştığını belirterek, eyaletlerdeki son durumu özetledi.



Almanya'da Ä°slam derslerinin radikalleÅŸmeyi önlemesi bakımından önemli olduÄŸunu bildiren haftalık dergi Spiegel, resmi okullardaki din derslerinin yaygınlaÅŸtırma çalışmalarının çok yavaÅŸ ilerlediÄŸini bildirdi.

Spiegel'in internet sitesinde yeralan haberde Almanya'da 4 milyon Müslümanın yaÅŸadığı ve bunların çocuklarının çoÄŸunun Ä°slam dersine katılmak istedikleri, fakat çoÄŸu okullarda Ä°slam dersi verilmediÄŸi kaydedildi.

Tübingen Üniverstiesi Din Pedagojisi bölümünden Ä°smail Yavuzcan, dergiye verdiÄŸi demeçte din dersi görmemenin dini cahillik olduÄŸunu, Müslüman gençlerden yüzde 60'ının ne camilerde ne de okullarda dini eÄŸitim aldıklarını belirtti.

Spiegel'in internet sitesinde eyaletlerin Ä°slam dersi konusundaki son durumları da ele alındı. Buna göre Kuzey Ren Westfalya Eyaletinde 2012'den itibaren Ä°slam dersleri baÅŸladı. Önce ilkokullarda baÅŸlayan dersler, daha sonra diÄŸer okullarda da baÅŸlatıldı. Åžu anda 92 okulda yaklaşık 6 bin 500 öÄŸrenciye 64 öÄŸretmen tarafından Ä°slam dersi veriliyor. Kuzey Ren Westfalya'da 320 bin Müslüman aile çocuÄŸu yaşıyor.

AÅŸağı Saksonya eyaleti 10 yıllık deneme sürecinden sonra 2013'ten itibaren okullarda Ä°slam dersi eÄŸitimini baÅŸlattı. Åžu anda ilk beÅŸinci sınıfa kadar 55 okulda 2 bin 400 çocuk Ä°slam dersi eÄŸitimi alıyor. Tüm eyalette yaÅŸayan Müslüman aile çocuk sayısı 49 bin.

Berlin'de Ä°slam Federasyonu tarafından uzun yıllardan beri Ä°slam dersi eÄŸitimi veriliyor. Toplam 4 bin 849 öÄŸrenci Ä°slam dersi alıyor. Ancak Berlin'de Ä°slam dersi alan öÄŸrenci sayısının azaldığı bildirildi.

Baden Württemberg Eyaletinde 2006'dan beri deneme sürecindeki Ä°slam derslerinin 2018 yılına kadar bu ÅŸekilde sürmesi bekleniyor. Åžu ana kadar verilen deneme derslerine 31 okulda 2 bin öÄŸrenci katılıyor. Bu eyalette toplam 600 bin Müslüman yaşıyor.

Bavyera Eyaletinde yaklaşık 94 bin Müslüman aile çocuÄŸu yaşıyor. Eyalet yönetimi önümüzdeki dönemde resmi okullardaki Ä°slam derslerini daha da yaygın hale getirmeyi planlıyor. Geçen yıl bu eyalette 261 okulda 11 bin 500 öÄŸrenci Ä°slam derslerine katıldı. Önümüzdeki 5 yılda Ä°slam dersi verilen okul sayısına 100 daha ilave edilecek. Burada toplam 65 öÄŸretmen görev yapıyor.

Rheinland Pfalz Eyaletinde yaklaşık 30 bin Müslüman aile çocuÄŸu yaşıyor. Burada 5 ilkokulda Ä°slam dersleri veriliyor. Üç okulda da Aleviler tarafından din dersleri veriliyor.

Almanya'nın en küçük eyaleti Saarland'da gelecek yıl birinci sınıflarda Ä°slam dersi denemesi baÅŸlayacak. Bu eyalette yaÅŸayan Müslüman aile çocuk sayısı yalnızca 8 bin 600.

Schleswig Holstein Eyaletinde Ä°slam dersleri yerine Ä°slam'ı tanıtıcı bilgiler içeren bir tür ders veriliyor. Son olarak resmi okullarda 14 bin 124 öÄŸrenciye bu dersler verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.