Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kosova'da protesto çatışmaya dönüştü: 110 yaralı

Kosova’nın başkenti Priştine’deki protestolarda çatışmalar büyürken yaralıların sayısı da artıyor. Priştine Belediye Başkanı Şpend Ahmeti gözaltına alındı



Kosova'da ülkedeki annelere 'vahÅŸi' diyen Topluluklar ve Geri DönüÅŸ Bakanı Aleksandar Jablanoviç'in hala görevden alınmayışını protesto eden Vetvendosye Hareketi üyeleri, Kosova'nın BaÅŸkenti PriÅŸtine'de bulunan BaÅŸbakanlık binası önünde gösteri yapmak isteyince polis müdahalede bulundu.

Göstericilerin taÅŸ yaÄŸmuruna polis de biber gazı ile müdahale etti. Çıkan çatışmada 52’si polis olmak üzere 110 kiÅŸi yaralandı. Polis PriÅŸtine Belediye BaÅŸkanı Åžpend Ahmeti’yi ve bazı eylemcileri gözaltına aldı.

Saat 12.00 sıralarında Vetvendosye Hareketinin düzenlendiÄŸi protestolar sakin baÅŸladı. 10 bin kiÅŸinin hazır bulunduÄŸu protestolarda, AAK partisi milletvekili Donika Kaday Buyupi konuÅŸmaya baÅŸladığı anda, Kosova polisi baÅŸbakanlık binası önünde toplanan ve barikatları aÅŸmaya çalışan göstericileri göz yaÅŸartıcı gaz kullanarak dağıtmaya baÅŸladı. Polis zırhlı araçlarla protesto edenlere müdahale etti. Kosova Polisi plastik mermi de kullanmaya baÅŸladı.

 

Sakin baÅŸlayan protestolar çatışmaya dönüÅŸtü ve olaylar PriÅŸtine geneline yayıldı.

Gazdan ve plastik mermilerden kaçan göstericiler Zahir Payaziti Meydanı’na doÄŸru kaçmaya baÅŸladı. Polisin çok sayıda eylemciyi gözaltına aldığı gösterilerde müdahale devam ediyor. Polis Zahir Payaziti Meydanı’nda göstericileri tazyikli su, gaz ve plastik mermilerle ile uzaklaÅŸtırmaya çalışıyor. Göstericiler polise taÅŸ ve soplarla saldırıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.