Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'a suikast davasında çarpıcı rapor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimi davasında mahkemeye adli tıp raporu ulaştı. Raporda "Tabancanın çalışır vaziyette olduğu, atış yapmasında bir aksaklık olmadığı, ateşleme iğnesinin mermiye çarpmış olduğu ama patlamamış olduğu, bunun da değişik nedenlerden ortaya çıkabileceği" detayları yer aldı.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a Sultangazi Belediyesi Ek Hizmet binasının açılış töreninde suikast giriÅŸiminde bulunduÄŸu iddia edilen Ferhat Yıldız'ın yargılanmasına devam edildi.

Ä°stanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruÅŸmaya, tutuklu sanık Ferhat Yıldız ile maÄŸdur müÅŸteki CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın avukatı Ferah Yıldız katıldı.

Mahkeme heyeti baÅŸkanı, Adli Tıp Kurumu Fizik Ä°htisas Dairesi'nden olayda kullanıldığı belirtilen silaha iliÅŸkin raporun geldiÄŸini ve raporda, "Tabancanın çalışır vaziyette olduÄŸu, atış yapmasında bir aksaklık olmadığı, ateÅŸleme iÄŸnesinin mermiye çarpmış olduÄŸu ama patlamamış olduÄŸu, bunun da deÄŸiÅŸik nedenlerden ortaya çıkabileceÄŸi" ÅŸeklinde ifadelerin yer aldığını söyledi.

Heyet, gelecek celseye kadar esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için dosyanın cumhuriyet savcısına gönderilmesine ve sanık Ferhat Yıldız'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruÅŸmayı erteledi.

Ferhat Yıldız, "Tasarlayarak öldürmeye teÅŸebbüs, ruhsatsız silah bulundurmak ve hakaret" suçundan 15 yıldan 26 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.