Sosyal Medya

Coğrafyamız

BM Gazze'ye yardımı kesti

BM, Gazze'de yürüttüğü yardımları Kahire'de taahhüt edilen bağışlar yapılmadığı için durdurdu



BirleÅŸmiÅŸ Milletler Filistinli Mültecilere Yardım KuruluÅŸu (UNRWA), Ä°srail'in Gazze'ye düzenlediÄŸi son saldırılar sırasında evleri yıkılan ailelere yapılan yardımın "ödenek yetersizliÄŸi" nedeniyle durdurulduÄŸunu duyurdu.

UNRWA'dan yapılan yazılı açıklamada, "Ä°srail'in son saldırılarında evleri yıkılan aileler için yapılan yardımlar ve kira ödemeleri, fonların tükenmesi nedeniyle durdurulmak zorunda kalındı" denildi.

Gazze'nin yeniden imarı için Mısır'ın baÅŸkenti Kahire'de  gerçekleÅŸtirilen konferansta talep edilen 724 milyon dolardan sadece 135 milyon doların toplanabildiÄŸine iÅŸaret edilen açıklamada, ödenek yetersizliÄŸi nedeniyle evleri yıkılan ailelerin yeni bir göçe zorlanabileceÄŸi uyarısında bulunuldu. 

BM açıklamasına göre, Ä°srail'in Gazze'ye düzenlediÄŸi son saldırılar sırasında evleri yıkılan yaklaşık 15 bin kiÅŸi hala UNRWA'ya ait okullarda yaÅŸamlarını sürdürüyor.

Ä°srail'in 7 Temmuz 2014'te Gazze'ye baÅŸlattığı ve 51 gün süren son saldırılarında 2 binden fazla Filistinli ölmüÅŸ, 11 binden fazla kiÅŸi yaralanmış ve yaklaşık 92 bin bina zarar görmüÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.