Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD bahanesiyle kimler meşrulaştırıldı?

Timetürk yazarı Furkan Azeri, dün Kobani'den çekildiği duyurulan IŞİD'in Kobani hamlesini yazdı. IŞİD'in Kobani'de ne kazandığını ve ne kaybettiğini sorgulayan Furkan Azeri: 'Kobani'den Halep'ten daha mı değerli?'



DüÅŸünebiliyor musunuz IŞİD sayesinde kimler meÅŸrulaşıyor, kimler sırasından çıkıyor, kimler söz sahibi oluyor? 

IŞİD, Müslümanların kanlarıyla kazanılan devrimleri birer birer çalıp kimlerin eline teslim ediyor, görüyor musunuz?

Allah aÅŸkına söyleyin! Hama, Humus, Halep, DoÄŸu Guta vb. ÅŸehirler Esad’ın zulmü ve katliamı altında inim inim inlerken Kobani için bayram yapabilir mi? Halep için aÄŸlamayanlar Kobani için sevinebilir mi? Kobani’nin kaderi ile Halep’in kaderini ayıranlar neye hizmet ediyor?

Sanki Esad düÅŸmüÅŸ gibi sevinen malum kesim; Hem Esad, hem de IŞİD ile amansız bir mücadele veren Suriye muhalefetinden neden nefret ediyor sizce?

Evet, beklendiÄŸi gibi IŞİD Kobani’den çekildi, bölgede hiçbir sivil olmadığı halde dünya medyası manÅŸetler atıyor: ’’ Kobani halkı kahramanlar tarafından yamyamların elinden kurtarıldı’’ diye.

Bir anlık düÅŸünün; küçük bir yer olan Kobani için dünya seferber oluyor, orayla aÄŸlıyor orayla gülüyor. Bu medeni dünya o küçük ve hiçbir sivilin kalmadığı yeri; durmadan gündemde tutarken, Kobani’nin birkaç mil ötesinde her gün katliamlar yaÅŸanıyor, insanlar toplu mezarlara gömülüyor, varil bombaları ile her gün onlarca çocuk öldürülüyor ama aynı dünya, o mahalleyi görmüyor, duymuyor ve iÅŸitmiyor.

Egemen güçler, aylardır kendi kurdukları oyunu kazandılar, bugün büyük oyuncular IŞİD üzerinden Ä°slam’ı, Müslümanları ve direniÅŸi karalayıp itibarsızlaÅŸtırıp aforoz ederken OrtadoÄŸu’da Türkiye’nin ve Ehl-i Sünnet'in karşısına rakip ve problem olabilecek yapıları kurumsallaÅŸtırıyorlar. Tıpkı Lübnan’da, Yemen'de, Irak’ta, Suriye’de vb. yerlerde Müslümanların başına bela olan Ä°ran gibi. IŞİD ise bu oyunda bir kukla ve maÅŸa gibi kullanılıyor. Müslümanlar içeriden vurulmaya çalışılıyor.

IŞİD saflarına ‘’Ä°slam’a hizmet’’ niyeti ile katılan zavallılar keÅŸke bilebilseydiler
Ä°slam düÅŸmanlarına ne büyük primler verdiklerini.

KeÅŸke bir sorsaydılar IŞİD’in fantezileri uÄŸruna 4000 bin üyemiz neden o gereksiz yerde öldürüldü?

Çok merak ediyorum gururlarına nasıl sığdırıyorlar; Åžam, Halep, Humus vb. yerler zalim Esad’ın bombaları altında yok edilirken neden bir hiç uÄŸruna orada ölmeyi.

Evet, IŞİD bugün itibari ile Kobani'den çekilirken;

-4000'den fazla kendisine katılan gencin ölümüne sebep olmuÅŸtur. Bunların üzerine onların aileleri, çocukları ve akrabaları eklenince de 20 bine yakın bir kitle IŞİD’in kim olduÄŸu belli olmayan yöneticileri tarafından maÄŸdur edilmiÅŸtir.

-PKK "kahraman", ABD ise "kurtarıcı polis" olmuştur.

-Bugüne kadar Müslümanları sevindiren tek bir fiili olmazken sol cenaha okkaılıbir bayram yaÅŸatmıştır.

-Esad’ın eline : ‘’Muhalifler teröristtir’’ diyebilmesi için fırsatlar vermiÅŸtir.

-Ä°nsanların Suriye muhalefetine ( özellikle biraz olsun meyilli olanların ) mesafeli yaklaÅŸmasına vesile olmuÅŸtur.

-Dört seneden beridir bedel ödeyen, bu kıyamda 300 bine yakın ÅŸehit veren Suriye muhalefeti bir ÅŸey elde etmezken oyuna sonardan, sinsice tıpkı kendileri gibi dâhil olanların az da olsa önünü açmıştır.

Son olarak vurgulamak istiyorum ki herkesin bir hesabı olsa da unutulmasın Allah’ın da bir hesabı vardır, göreceksiniz bir gün gelecek bütün oyunlara ve oyunculara raÄŸmen Suriye kıyamı galip gelecektir. 

TÄ°METURK | FURKAN AZERÄ°
@furkan_azeri

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.