Sosyal Medya

EÄŸitim

Öğretmen ataması ne zaman yapılacak? 108 dala 15 bin öğretmen atanacak

15 bin öğretmen ne zaman atanacak? Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu adayların merak ettiği soruları yanıtladı. 15 bin öğretmen atamasının okullar açılmadan önceki son cuma günü olan 6 Şubat tarihine yetiştirileceğini açıkladı.



Sakıp Sabancı Basın Merkezi’ndeki haftalık basın bilgilendirme toplantısına katılan AydoÄŸdu, müdürlüÄŸün çalışmaları hakkında bilgi verdi. AydoÄŸdu özetle ÅŸunları söyledi:

“15 bin öÄŸretmen ataması ile ilgili olarak yeni yönetmeliÄŸin yayımının ardından ilana çıkacağız. Okulların açılmasından önceki cuma günü de öÄŸretmenlerimizin atamasını yapmış olacağız. Talim ve Terbiye Kurulu BaÅŸkanlığı, 9 nolu kararla 118 alan tespit etti, ancak 10 alan kapandığı için kontenjan veremedik. Bu nedenle 15 bin atamayı 108 alana yapacağız. 108 alana atama yaptığımız zaman öncelikle bizim ihtiyaca göre bunu yapmamız gerekiyor. ÖrneÄŸin tarih alanında 14 bin 288 aday bekliyor ama bizim ihtiyacımız 1000 kiÅŸi. Kontenjanlarımızla ilgili sayı vermeden, Türkçe, matematik, Ä°ngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi, fen ve sosyal bilimler derslerinden TEOG ile edebiyat, tarih, coÄŸrafya, felsefe, matematik, fizik, kimya ve biyoloji derslerinden LYS’ye yönelik branÅŸlara kontenjanın yüzde 58’ini ayırdık.

114 BÄ°N ÖÄžRETMEN Ä°HTÄ°YACI VAR

15-17 yıldır atama bekleyen alanlar var. Bunlara geçmiÅŸ yıllarda 5 kontenjan, 3 kontenjan verilmiÅŸ. Küçük alanları maÄŸdur etmemek için onlara da bu kontenjanlarda fazlalık verdik. En fazla ihtiyacımız olan branÅŸ, Ä°ngilizce. Biz 15 bin dağılım yapacağız fakat arkadaÅŸların taleplerine baktığınız zaman 150 bin çıkıyor. Kontenjanın yüzde 73’ünü, geri kalmış bölgelere yani en çok ihtiyaç olan illere dağıttık. Geriye kalan kontenjanın yüzde 25’ini de öncelikli illerimizin dışındaki illere dağıttık. Okullar açılmadan önce son cuma 6 Åžubat tarihine yetiÅŸtirmeye çalışacağız. Åžunu bilmemiz gerekiyor, bizim 114 bin öÄŸretmen ihtiyacımız, dışarıda 278 bin bekleyen var. Bu realiteyi herkesin görmesi gerekiyor.

EÅžLER YAKIN Ä°LDE BULUÅžACAK

ÖÄŸretmen Atama ve Yer DeÄŸiÅŸtirme YönetmeliÄŸi’nde de yeni bir uygulamaya gittik ve tayinleri ayrı yerlere çıkan öÄŸretmenleri bir araya getirmek için çalışma baÅŸlattık. Aynı ilde bir araya gelemeyen öÄŸretmen eÅŸler boÅŸ kadronun olduÄŸu en yakın ilde bir araya getirilecek. Aynı uygulama il içinde ilçelerde de uygulanacak. Bu sene eÅŸ durumu tayinlerinin yüzde 98’ini gerçekleÅŸtirdik. Yeni uygulamayla örneÄŸin biri Ankara’da diÄŸeri Van’da olan öÄŸretmen eÅŸler, kontenjan açığı olmayan Ankara’da buluÅŸmak istediÄŸinde farklı bir yol izleyeceÄŸiz. ÖÄŸretmenlerimizi Ankara’da yer olmadığı için Ankara’ya en yakın illerde buluÅŸturacağız.”

ÇERÇEVE YÖNETMELÄ°K ÇÄ°ÄžNENDÄ°

EÅŸ durumu tayinlerinde BaÅŸbakanlık Çerçeve Yönetmelik’te yer alan eÅŸi özel sektörde çalışanın eÅŸ durumu tayin talebi için en az 3 yıl sigortalı olma zorunluluÄŸunun bu yıl Bakan Nabi Avcı’nın talimatıyla 1 yıl olarak uygulandığını da hatırlatan AydoÄŸdu, ancak aÄŸustos ayı itibariyle atamalarda 3 yıl sigorta ÅŸartının aranacağını söyledi. AydoÄŸdu, geçtiÄŸimiz hafta eÅŸ özründen tayin isteyen 13 bin 788 öÄŸretmenin talebinin gerçekleÅŸtirildiÄŸini açıkladı.



KAYNAK: Ajanslar 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.