Sosyal Medya

Dünya

Fidel Castro ABD'nin politikasına güvenmediğini söyledi

Küba lideri Fidel Castro, ABD'nin politikasına güvenmediğini ama bunun barışçı çözümü reddettiği anlamına gelmeyeceğini söyledi.



Küba devriminin 88 yaşındaki lideri Fidel Castro, ülkesinin ABD ile iliÅŸkilerin normalleÅŸtirilmesi yönündeki kararıyla ilgili uzun süredir koruduÄŸu sessizliÄŸini bozdu.

"ABD POLÄ°TÄ°KASINA GÜVENMÄ°YORUM"

Castro, Havana Üniversitesi öÄŸrenci federasyonuna yazdığı mektupta, geçen aralık ayında iki ülke arasında 50 yılı aÅŸkın süredir kopuk iliÅŸkileri onarma kararı alındığının açıklanmasının ardından normalleÅŸme süreciyle ilgili ilk kez yorumda bulundu.

Küba devriminin lideri Fidel Castro, Komünist Parti gazetesi Granma'da da yayımlanan mektubunda, "Ne ABD'nin politikasına güveniyorum ne de onlarla iki çift laf ettim. Ama bu çatışmalara barışçı çözümü reddettiÄŸim anlamına gelmez" ifadesini kullandı.

"DOSTLUK İŞBİRLİĞİNİ SAVUNACAĞIZ"

Fidel Castro, "Daima dünyadaki tüm insanlarla, siyasi hasımlarımız dahil olmak üzere, dostluk ve iÅŸbirliÄŸini savunacağız" dedi.

ABD-KÜBA Ä°LÄ°ÅžKÄ°LERÄ°

ABD ve Küba arasındaki iliÅŸkiler Fidel Castro'nun 1959'da ABD destekli Fulgencio Batista rejimini devirmesi sonucu yönetime gelmesiyle bozulmaya baÅŸladı. Taraflar arasında baÅŸlayan gerginlik, ABD'nin Küba'ya 1960'tan bu yana ticari ambargo uygulamasına neden olmuÅŸ ve iki ülke iliÅŸkileri 1961'de kesilmiÅŸti.

Obama yönetimi, geçen Aralık ayı sonunda açıkladığı Küba ile iliÅŸkilerin normalleÅŸmesi sürecinde ilk adımı atarak, seyahat ve mali alanlardaki bazı yaptırımları gevÅŸetmiÅŸti. Ayrıca bu ay süreç çerçevesinde üst düzey bir ABD heyeti, Küba'da iki gün süreyle müzakerelerde bulunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.