Sosyal Medya

Dünya

1 yılda 148 baskın düzenlendi

Geçen yıl, terör eylemlerinin arttığı gerekçesiyle çoğunlukla Müslümanların yaşadığı Kaşgar bölgesine 148 baskın düzenlendi.



Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki KaÅŸgar kentinde geçen yıl emniyet güçlerinin, "asayiÅŸ operasyonları kapsamında 148 baskın düzenlediÄŸi"bildirildi.

Ülkenin resmi yayın organlarından China Daily gazetesinin haberinde, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslüman nüfusun yoÄŸun yaÅŸadığı KaÅŸgar vilayetinde, "bölge halkını tedirgin eden unsurlara karşı 148 noktaya baskın düzenlendiÄŸi" belirtildi.

Çin'in Afganistan ile Pakistan sınırı üzerinde bulunan ve Müslüman nüfusun yoÄŸun olduÄŸu KaÅŸgar vilayetinde, son yıllarda ''terör eylemlerinin arttığı" iddia edilerek vilayetin sıcak bir nokta haline geldiÄŸi öne sürüldü.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi baÅŸta olmak üzere ülkenin bazı yerlerinde patlama ve bıçaklı saldırı gibi olaylar Pekin yönetimi tarafından doÄŸrudan "radikal gruplar" ile iliÅŸkilendiriliyor ancak konuyla ilgili net bilgi verilmiyor.
Çin, son dönemde bölgedeki önlemleri artırırken, bölücüolduÄŸu iddia edilen kiÅŸilerin gözaltı ve yargılanma süreçlerine iliÅŸkin bilgiler kamuoyu ile paylaşılmıyor, sadece verilen cezalar resmi medya aracılığıyla kamuoyuna duyuruluyor.

(AA)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.