Sosyal Medya

Coğrafyamız

Barzani Kobani için Türkiye'ye teşekkür etti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Kobani'nin kurtarılmasında oynadığı rol nedeniyle Türkiye'ye teşekkür etti.



Barzani, Kobani'nin terör örgütü IŞİD'in elinden kurtarılması nedeniyle IKBY BaÅŸkanlığının resmi sitesinde yayımlanan mesajında, destekçi PeÅŸmerge güçlerinin "savaÅŸçılara" yardım götürmesi için sınırlarının kullanılmasına izin veren Türkiye'ye teÅŸekkür ederek, "Kendi adıma ve Kürdistan halkı adına Türkiye Cumhuriyeti'ne teÅŸekkür ediyorum. Destekçi PeÅŸmerge güçlerinin Kobani'deki savaÅŸçılara yardımcı olmak için gitmesine izin verdi. Koalisyon güçlerine de sürekli hava operasyonları için teÅŸekkür ediyorum. Bu yardımların zaferin elde edilmesindeki rolü büyüktür" dedi.

Kobani'nin kurtarıldığı haberinin kendilerine ulaÅŸtığını belirten Barzani, ÅŸunları söyledi:

"Bugün direnen Kobani'nin özgürleÅŸtirildiÄŸi haberini aldık. Bu haber bütün Kürdistanlıların ve özgürlük yanlılarının gönlünü ÅŸad etmiÅŸtir. Bu büyük zafer için bütün Kürdistan halkını kutluyorum. Bu zafer, bütün Kürdistan halkınındır"

Barzani,1500 kilometrelik sınır boyunca "yırtıcı" terörist örgüte karşı durduklarına ve onu bozguna uÄŸrattıklarına vurgu yaparak, "Kobani'deki kahraman savaÅŸçıların ve PeÅŸmerge güçlerinin kardeÅŸlerimize desteÄŸini çok deÄŸerli görüyorum. Hepsinin gözlerinden öpüyorum" ifadesini kullandı.

"Birkaç köy, mahalle ile ÅŸehrin elden gitmesi yenilgi deÄŸildir. Asıl yenilgi kalıcı iradenin ve direniÅŸin kaybolmasıdır" diyen Barzani, "Kahraman Kobani, iÅŸte bu nedenle düÅŸmedi. Çünkü iradesi kırılmadı ve direndi. Kobani düÅŸmeyecek ve başı dik bir ÅŸekilde kalacak" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Barzani sözlerine ÅŸöyle devam etti:

"Topraklarımız ve milletimiz için kurban vermek büyük bir ÅŸereftir. Halkımız teröristlere karşı verdiÄŸi mücadelede sayısız kurban vererek tarifsiz bir kahramanlık sergilemiÅŸtir. Kürdistan bölgesinden Zerevan'ın Kobani'de, Rojava'dan olan Neçirvan'ın ise Aski Musul'daki ÅŸehadet haberini aynı günde aldık. Bu Kürtlerin kardeÅŸliÄŸinin, birliÄŸinin ve beraberliÄŸinin en somut göstergesidir. Bütün Kürdistan halkı ortak bir amaç için savaşıyor."

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.