Sosyal Medya

Güncel

Şemdinli'de sınırda gerginlik:1 ölü

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi sınırında asker ile köylüler arasında çıkan gerginlikte, silahla vurulduğu iddia edilen 1 kişi hayatını kaybetti.



Åžemdinli Ä°lçesi'nin Derecik Beldesi'ne baÄŸlı Irak sınırındaki Samanlı Köyü'nde saat 14.00 sıralarında vatadaÅŸlarla asker arasında gerginlik çıktı. GerginliÄŸin büyümesi üzerine vatandaÅŸlar askere taÅŸla saldırınca, asker havaya uyarı ateÅŸi açtı. Bu gerginlik sırasında 25 yaşındaki Necdet Yaman, kanlar içinde yere yığıldı. Köylüler tarafından alınarak ilk olarak Derecik SaÄŸlık Ocağı'na götürülen Yaman, buradan da Yüksekova Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yaman, Yüksekova Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere raÄŸmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

BÄ°R KİŞİNÄ°N ÖLDÜÄžÜ DOÄžRULANDI

Hakkari Valisi Yakup Canbolat, olaylarda 1 kiÅŸinin öldüÄŸünü doÄŸrularken, olayın çıkış nedeni ve ölümün nasıl olduÄŸunun araÅŸtırıldığını söyledi. Vali Canbolat, ilgili askeri yetkililerin olay bölgesinde bulunduÄŸunu belirterek konuyla ilgili açıklamanın daha sonra yapılacağını söyledi.


KAYNAK: DHA 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.