Sosyal Medya

Güncel

Birgül Ayman Güler CHP'den istifa etti!

CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler, partisinden istifa etti.



CHP Ä°zmir Milletvekili  Birgül Ayman Güler, partisinden istifa etti. Güler, cemaatle ilgili açıklamalarının ardından disiplin kuruluna sevk edilmiÅŸti. 
 

Ä°stifa sonrasında CHP'nin TBMM'deki sandalye sayısı 125'e düÅŸtü. GeçtiÄŸimiz hafta da Ercan Cengiz CHP'den istifa etmiÅŸti.
 
BUGÜN PARTÄ°YE SAVUNMASINI SUNDU
 
CHP Ä°zmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Grup Disiplin Kurulu'na savunmasını bugün sunmuÅŸtu.
Güler, yazılı olarak yaptığı savunmasında suçlamalara iliÅŸkin iddianame talebini Grup Yönetimine ilettiÄŸi halde, böyle bir belgenin kendisine verilmediÄŸini, sadece savunması için süre uzatımı yapıldığını, savunmasını kendisine gönderilen ilk yazı doÄŸrultusunda hazırladığını vurguladı.
 
Savunmasında suçlamalardan birinin Grup BaÅŸkanlığı'na bilgi vermeden bir televizyon programına katılmak olduÄŸunu aktaran Güler, "Genel yazı, milletvekillerinden demeç vermeden ve bir programa katılmadan önce nöbetçi grup baÅŸkanvekiline bilgi vermenizi rica ederiz demekte, bir izin ya da onay alma iÅŸleminden söz etmemektedir. Ayrıca bilgi verilmediÄŸi takdirde bunun iç yönetmeliÄŸe aykırılık oluÅŸturacağı türünden herhangi bir uyarı da içermemektedir" ifadesini kullandı.
 
Güler, ceza için gerekçe gösterilen basında yer alan açıklamalarının yansımalarının ne olduÄŸuna iliÅŸkin kendisine bir bilgi ve belge gönderilmediÄŸini de aktararak, "BilindiÄŸi gibi, savunma hakkı ancak bir iddianame varsa kullanılabilir; atılı suçların açıkça belirtilmemesi, iddianame yokluÄŸu dolayısıyla savunma hakkının ihlali demektir" deÄŸerlendirmesinde bulundu.
 
Parti içinde ayrılık gözetme ve ayrımcılık yapma suçuna bir televizyon programında açıklamalarının gerekçe gösterilmesine de deÄŸinin Güler, "Sözü edilen TV programında, bu kategoride deÄŸerlendirilebilecek hiçbir konu ele alınmamıştır. Kaldı ki bu tür bir eylem, ancak parti içindeki iÅŸ ve iÅŸlemler bakımından ortaya çıkabilir; bir televizyon programında sarf edilen sözlerle nasıl oluÅŸabileceÄŸi ayrı bir merak konusudur" ifadelerine yer verdi.
 
"GRUP YÖNETÄ°M KURULU, AÄžIR BÄ°R CEZALANDIRMA Ä°STEMÄ°NDE BULUNMUÅžTUR"
 
Güler, savunmasının deÄŸerlendirme bölümünde ise ÅŸunları kaydetti:
 
"Grup Yönetim Kurulu, partili milletvekilliÄŸi haklarımı ortadan kaldıran ağır bir cezalandırma isteminde bulunmuÅŸtur. Talebini önlemli kılarak, karar bildirim tarihi olan 8 Ocak 2015 gününden itibaren partili milletvekilliÄŸi haklarımı kullanmamı yasaklamıştır. Ä°lgili kararda, ceza talebinin dayanakları ile atılı suç fiili arasında anlamlı ve açıklanabilir baÄŸlar kurulmamıştır. Ceza talep eden kurum, savunma hakkının kullanılmasında olmazsa olmaz koÅŸulu yerine getirmemiÅŸ, iddianame hazırlığını ve bunun tarafıma iletilmesini ihmal etmiÅŸtir. Yazılı iddianame istemime yanıt verme gereÄŸi dahi duyulmamış olması, temel hukuk ilkelerine ve parti içi hukuka uygunluk kaygısı taşınmadığına kanıttır. Bu nedenlerle, parti-grup yönetimi yetkilileri, hukuka dayalı disiplin mekanizmasını, yönetim tarzlarına ve yürüttükleri politikalara yönelik eleÅŸtirileri baskıyla ortadan kaldırmak üzere keyfi tasfiye aracına dönüÅŸtürmüÅŸlerdir. Parti içi demokrasi ilkeleri ve parti hukuku bakımından suç oluÅŸturan bütün karar ve iÅŸlemleri reddettiÄŸimi saygılarımla bilginize sunarım."
 
Birgül Ayman Güler, yaptığı bazı açıklamalar gerekçesiyle Grup Yönetim Kurulu tarafından bir yıl süreli geçici gruptan çıkarma istemiyle ve tedbirli olarak Grup Disiplin Kurulu'na sevk edilmiÅŸti.


KAYNAK: Ajanslar

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.