Sosyal Medya

Güncel

Özbek Hoca cinayeti: Talimat, Mişa'dan gelmiş

Özbek Hoca olarak bilinen Abdullah Buhari suikastini gerçekleştirdiği iddiasıyla tutuklanan Eldar A.'nın sorgusunda cinayetle ilgili her türlü detayı anlattığı öğrenildi.



Özbek Hoca olarak bilinen Abdullah Buhari'nin 10 Aralık 2014 günü Zeytinburnu'nda bulunan Ä°hsan Ä°lmi Hizmetleri YardımlaÅŸma DerneÄŸi'ne girerken öldürülmesine yardım ettiÄŸi gerekçeyle tutuklanan Eldar A.'nın sorgusunda cinayetle ilgili her türlü detayı anlattığı öÄŸrenildi. 

'ÅžAÅžA OLARAK TANIYORDUM'

Suikastin gerçekleÅŸmesine iÅŸlenmesine yardım etmekle suçlanan Eldar.A.'nın polis sorgusunda Sobir S., ile suikastten 3.5 ay önce Sultan K. aracılığı ile Antalya'da tanıştığını söylediÄŸi öÄŸrenildi. Eldar. A.'nın ifadesinde, "Ben onu Åžasa olarak tanıyordum, isminin Sobir S., olduÄŸunu sizden öÄŸrendim. Türkçe bilmediÄŸi için ona tercümanlık yapmamı istedi. Bazı kiÅŸilerden alacağı olduÄŸunu, iki ay içinde 3-4 ayda kazanacağım parayı bana vereceÄŸini söyledi. Ä°ÅŸlerim iyi olmadığı için kabul ettim. 20 Kasım 2014 tarihinde Antalya'da benim adıma kiraladığımız araçla Ankara'ya gittik. Ankara'da kız arkadaşım F. G.'nin evinde kaldık. BildiÄŸim kadarıyla Sobir S'ye borçlu birini aramaya gittik" dediÄŸi iddia edildi.


TALÄ°MAT YURT DIÅžINDAKÄ° MÄ°ÅžA'DAN

 

Sobir S.'nin, wiber programı üzerinden yurt dışından MiÅŸa isimli bir ÅŸahıs tarafından yönlendirildiÄŸini savunan Eldar A.'nın sorgusunda ÅŸunları söylediÄŸi iddia edildi:

"Sobir isimli ÅŸahsın telefonuna Wiber mesaj programı üzerinden adres bilgileri geliyordu. MiÅŸa kaplan resmi ile kayıtlıydı. Her görüÅŸtüklerinde selam MiÅŸa ÅŸeklinde hitap ediyordu. Bu MiÅŸa isimli ÅŸahsın yurtdışından bunu yönlendiren ÅŸahıs olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Bu koordinatları kaplan resimli MiÅŸa'dan gelen adresler doÄŸrultusunda ve Sobir'in yönlendirmesiyle Ankara'da çok sayıda adrese gittik."

Eldar A., suikasti de bu kiÅŸilerin yönlendirmesiyle gerçekleÅŸtirdiÄŸini anlattı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.