Sosyal Medya

Dünya

Avustralya'da 'Yılın Vatandaşı' bir Türk

Avustralya'nın Hume kentinde her yıl verilen Yılın Vatandaşı" ödülünü bir Türk kazandı.



Avustralya'da her yıl 26 Ocak'ta Avustralya Günü kutlamaları çerçevesinde verilen "Yılın Avustralyalısı" ödülleri sahiplerini buldu. Hume Belediyesi tarafından verilen "Yılın Vatandaşı" ödülünü Türk genci Samet Ä°ÅŸtar kazandı.

Avustralya'da ülke geneli, eyaletler ve ÅŸehirler bazında 1960 yılından bu yana her yıl 26 Ocak'ta toplumsal çalışmalarda gönüllü olarak aktif rol alanlara verilen "Yılın Avustralyalısı" ve "Yılın Vatandaşı" ödülleri sahiplerini buldu. Kadına ÅŸiddete karşı mücadele eden Rosie Batty, ülke genelindeki en prestijli ödüllerden olan "Yılın Avustralyalısı" ödülünü aldı.

"1000 Hayat Kurtaralım" adlı kan bağışı kampanyası, Kamboçya ve Myanmar'daki yetimler için yardım faaliyetleri, gönüllü radyo yayıncılığı gibi birçok toplumsal etkinlikte görev alan Samet Ä°ÅŸtar ise Melbourne'ün Hume kentinde "yılın vatandaşı" seçildi.

Avustralya'da vatandaÅŸlık hakkını kazananlara sertifikalarının verildiÄŸi Hume Belediyesi salonunda düzenlenen "Avustralya Günü" törenlerinde bir konuÅŸma yapan Hume kentinin Türk kökenli belediye baÅŸkanı Adem Atmaca Samet Ä°ÅŸtar'ı tebrik ederek "Yılın Vatandaşı" plaketini takdim etti.

Samet Ä°ÅŸtar ise teÅŸekkür konuÅŸmasının ardından yaptığı açıklamada, ödüle layık görülmesinin çok gurur verici olduÄŸunu belirtti. Ä°ÅŸtar, "Ä°çinde yaÅŸadığımız topluma katkıda bulunmamız lazım, topluma bir ÅŸeyler verebilmemiz lazım. Bu bir sorumluluktur. Avustralya'da yaşıyoruz, Türk kökenliyiz, Müslümanız, örnek olmalıyız. Elimizden geldiÄŸi kadar topluma katkıda bulunup o temsili, o sorumluluÄŸu yerine getirmemiz gerekiyor" dedi.

Hume Belediye BaÅŸkanı Adem Atmaca da Samet Ä°ÅŸtar'ın kazandığı ödül hakkında, "Bu gösteriyor ki Türk toplumu artık kökleÅŸmiÅŸ Avustralya'da" diye konuÅŸtu.

Atmaca, Samet Ä°ÅŸtar'ın bir komite tarafından diÄŸer adaylar arasından seçilerek ödüle layık görüldüÄŸünü hatırlatarak, "Bu komitede bağımsız insanlar da var, sadece belediye içinden deÄŸil halkı temsil eden insanlar da var ve bunların bizim bir Türk vatandaşını seçmesi tabii insanı gururlandırıyor" ifadesini kullandı.

Hume'de "yılın vatandaşı" ilan edilen 30 yaşındaki Samet Ä°ÅŸtar, La Trobe Üniversitesi'nde uluslararası iÅŸletme okudu ve halen aktif olarak Avustralya Ä°ÅŸçi Partisi'nde siyaset yapıyor.

(AA)

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.