Sosyal Medya

Güncel

Mustafa Kemal de Erdoğan'la aynı fikirdeymiş

Kılıçdaroğlu'nun karşı çıktığı başkanlık sistemi konusunda Mustafa Kemal'in de Erdoğan'la aynı fikirde olduğu ortaya çıktı.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın baÅŸbakanlığı döneminde 2012 yılında yaptığı yaptığı "Türkiye baÅŸkanlık ya da yarı baÅŸkanlık sistemini tartışmalı"açıklamasında sonra CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu baÅŸkanlık sistemine karşı olduÄŸunu kesin ifadelerle dile getirmiÅŸti.

Haber7'nin haberine göre, CHP’nin kurucusu olan Mustafa Kemal’in deCumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’la aynı fikirde olduÄŸu ve baÅŸkanlık sistemine karşı olmadığı ortaya çıktı.

CHP'LÄ° ABADAN: MUSTAFA KEMAL BAÅžKANLIK SÄ°STEMÄ°NÄ° KABUL ETTÄ°

Ä°stanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde anayasa hukuku üzerine yaptığı çalışmalarla bilinen Doç. Dr. Murat Yanık’ın “BaÅŸkanlık Sistemi ve Türkiye’de UygulanabilirliÄŸi” adlı kitabında, 1943-1950 yılları arasında CHP’den milletvekili olan hukukçu Yavuz Abadan’ın bilgisine dayandırdığı ifadeye göre Mustafa Kemal, baÅŸkanlık sistemini savunuyordu. Kitapta bu konuyla ilgili olarak Mustafa Kemal'in kiÅŸisel olarak ‘BaÅŸkanlık Sistemi’ni kabul ettiÄŸi fakat, yakınlarına kiÅŸisel diktatörlükten korktukları için telkin etmediÄŸi ifadelerine yer verilmiÅŸ.

Yani bir baÅŸka ifadeyle Mustafa Kemal'in gönlünde baÅŸkanlık sisteminin yattığını, dönemin ÅŸartları uygunluÄŸu açısından sıkıntılar olduÄŸundan bunu dile getirmekten çekindiÄŸi sonradan anlaşıldı. KılıçdaroÄŸlu ise baÅŸkanlık sistemi ile ilgili olarak daha önce yaptığı açıklamada "Senin baÅŸkanlık sistemi için çalışmalarına mı destek vereceÄŸiz? Avucunu yalarsın Recep Tayyip ErdoÄŸan, avucunu yalarsın. Ne sen baÅŸkan olacaksın ne Türkiye bir ÅŸey olacak, sen o hayalinle kalacaksın." ÅŸeklinde konuÅŸmuÅŸtu.

YENÄ°AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.