Sosyal Medya

Dünya

Belçika meclisinde Kur'an'a saygısızlık

Irkçı ve İslam karşıtı Flaman Menfaati Partisi'nin eski lideri Dewinter, meclis kürsüsünde elindeki Kur'an-ı Kerim'i havaya kaldırarak "Birçok fenalığın nedeni, tüm kötülüklerin kaynağı" ifadesini kullandı. Irkçı vekile meclisteki diğer vekiller tepki gösterdi



Belçika'da ırkçı ve Ä°slam karşıtı Flaman Menfaati Partisi'nin eski lideri Filip Dewinter, mecliste Kur'an-ı Kerim'e hakarette bulundu.

"Camiler ve radikalleÅŸme" konularının görüÅŸüldüÄŸü oturumda Ä°çiÅŸleri Bakanı Jan Jambon'a soru sormak için kürsüye çıkan Dewinter, elindeki Kur'an-ı Kerim'i havaya kaldırarak, "Birçok fenalığın nedeni, tüm kötülüklerin kaynağı" ifadesini kullandı ve "öldürme müsaadesinin" bu kitaptan alındığını söyledi.

Dewinter, Belçika'nın camileri finanse etmekten ve imam ithalinden vazgeçmesi gerektiÄŸini savundu.

IRKÇI VEKÄ°LE TEPKÄ°LER

Ä°çiÅŸleri Bakanı Jan Jambon ise Dewinter'ın sözlerini kınayarak, "Bu ülkede birçoklarının büyük saygı duyduÄŸu ve hatta kutsal gördüÄŸü kitabı, burada elinizle kaldırmış sallıyorsunuz ve bütün bu topluma hakaret ediyorsunuz" diye konuÅŸtu.

Flaman Milliyetçi (N-VA) Partisi mensubu Jambon, Belçika'daki Müslümanlar arasında radikal unsurlar bulunduÄŸunu ve bunlarla hep birlikte mücadele etmek istediklerini, fakat Dewinter'in Ä°slam'la ilgili sözlerine katılmalarının mümkün olmadığını vurguladı.

"TAHRÄ°KLERE KAPILMAMALIYIZ"

Türk kökenli federal milletvekili Veli Yüksel de yaptığı açıklamada, mecliste çok çirkin bir giriÅŸim sergilendiÄŸini anlattı. Tahriklere kapılmamak gerektiÄŸini vurgulayan Yüksel, "Irkçı partinin amacı Müslüman toplumunu kışkırtmak. Sonra kalkıp 'ÅŸiddete baÅŸvuruyorlar, eleÅŸtiriye açık deÄŸiller ve ifade özgürlüÄŸünü kabul etmiyorlar' diye eleÅŸtirecekler" dedi.

Belçika meclisinde geçmiÅŸte hiçbir dinin kutsallarıyla bu ÅŸekilde alay edilmediÄŸine dikkati çeken Yüksel, ÅŸunları kaydetti: Kuran-ı Kerim'e saldırıya kesinlikle müsaade etmeyeceÄŸiz ama onların istediÄŸi ÅŸekilde tahriklere de gelmemek gerekiyor. Onlar ilgi odağı olmak ve taÅŸkınlık çıkarmak istiyor. Buna izin vermemeliyiz ama bu tür çıkışları kabul etmediÄŸimizi medenice ifade etmeliyiz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.